La inceputul acestui an am achizitionat un teren la un pret derizoriu de 100 Euro/ mp., deoarece nu se afla in apropierea lui nicio sursa de utilitate. Fostul proprietar al terenului in cauza a "rezolvat" un topograf care sa imi indice exact locul care sa il ocup, dar din pacate greseala mea a fost ca nu am cerut niciun act doveditor al acestei delimitari. Aveam doar un singur desen de la cadastru al amplasarii terenului in sine. Fiind in proprietate legala asupra terenului in cauza am inceput sa fac diverse constructii pe el (exceptand casa, deoarece nu am obtinut inca autorizatia de constructie). Acum.. insa... a venit "de nicaieri" o oarecare "doamna" despre a carei existenta nu au cunostinta miciunul dintre vecini sa isi revendice dreptul de proprietate asupra aceluiasi teren, inscris insa intr-un alt CF, doar pe baza unui desen intocmit de un topograf autorizat. Doamna in cauza m-a asigurat ca eu am achizitionat drumul (singura cale de acces din zona), nefiind in cunostinta a legii ca drumurile nu sunt proprietati private.
Primul loc in care m-am oprit a fost OCPI unde dupa o sumedenie de desene studiate s-a constatat ca atat desenul primit de mine inainte de achizitie, cat si cel al doamnei in cauza sunt gresite, deoarece intr-un anume top al nimanui si nerevendicat de nimeni « s-a stocat » o suprafata de teren putin mai mare decat cea aflata in acte in proprietatea mea. Tot asa s-a concluzionat si faptul ca drumul in cauza nu a fost declarat ca fiind cale de acces la Primarie, asadar toate desenele trebuie refacute. Doamna respectiva nu a mai avut rabdare cateva zile pana la solutionarea dosarului de catre topografii implicati, asftel ca am fost convocata la o « discutie amiabila » (daca o pot numi asa) la cabinetul avocatului dansei, unde am fost amenintata cu sechestrul bunurilor aflate pe terenul respectiv (bunurile mele) sau cu o diferenta de 2.000 Euro pe 100mp, iar in caz contrar cu puscarie datorita ocuparii abuzive a terenului dansei. Terenurile (al meu si al doamnei) exista ca si suprafata insa ca si amplasament nu se stie unde este, DEOCAMDATA.
Va multumesc mult si astept cu nerabdare un sfat juridic sau o cale legala de solutionare a problemei mele.
Multumesc mult. Rugamintea mea este daca se poate sa ma informati daca pot sa ma astept la cel putin unul dintre lucrurile cu care am fost amenintata in cadrul " discutiei amialbile" (sechestrul bunurilor aflate pe terenul respectiv (bunurile mele) sau cu o diferenta de 2.000 Euro pe 100mp, iar in caz contrar cu puscarie datorita ocuparii abuzive a terenului dansei.
Conform desenului care il detine doamna este in proprietate dansa.... dar dupa cum am mai spus... toate desenele sunt gresite si momentan se lucreaza la repozitionarea tuturor terenurilor aflate in zona respectiva. Am incercat sa port o discutie cu aceasta doamna (chiar si in prezenat avocatului dansei) prin care i-am propus ca suport eu integral costul pentru repozitionarea parcelelor plus un alt lot de teren (care ar valora de doua ori mai mult decat cel in cauza), ea neavand fireste constructie, cultura de plate, etc. dar dansa refuza cu vehementa sa accepte aceasta oferta. Conform desenului care l-am primit eu de la Cadastru in momentul achizitionarii terenului sunt si eu proprietara pe aceeasi parcela .... Va multumesc mult pt ajutor