avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acte necesare la cumpararea unui teren intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acte necesare la cumpararea unui teren intravilan

Buna seara. Intentionez sa cumpar un teren intravilan la tara. M-am inteles cu proprietarul asupra pretului si totodata am vrut sa verific si actele de proprietate pe care le are. Are act de proprietate (un singur proprietar) in regula dobandit prin cumparare autentificat la notar. Acest teren este scos din indiviziune daca are nr cadastral (nr topografic)? Am scos un extras de CF si arata ca terenul este masurat (are desenat terenul in forma lui reala), are mentionat si faptul ca nu e supus vreunei sarcini.
Cel mai recent răspuns: DORUSTA , utilizator 21:10, 25 Martie 2014
Mergeti la un notar public,acolo se vor face actele de V-C. Notarul va verifica actele,si de asemenea va verifica ce acte mai trebuiesc sau ce nu e in regula.
Am fost la notar si mi-a zis ca lipseste planul cadastral, deoarece acest teren a facut parte din unul mai mare (acel proprietar l-a vandut la doua pers diferite cu delimitari, cu cedari de drum catre primarie, totul in regula), adica acum sunt doi proprietari, unul din ei a facut scoaterea din indiviziune iar cel in cauza (cel pe care vreau sa-l cumpar) nu cred ca o are facuta. Am vazut documentele celuilat proprietar, are suprafata masurata ca si al meu, are nr cadastral imediat inaintea mea, dar are si acea schita (plan) ceea ce eu nu. Mai departe: in luna ian 2014 proprietarul de la care cumpar eu a facut un contract de cv cu vechiul propr in care apare ca vechiul vinde o cota de 1000 mp din 1000000 mp, teren intravilan, inscris in CF 1013 cu nr topo 1597/10.In luna febr 2014 am scos un CF care are numele proprietarului, locatia, marimea in segmenti cu acel desen, dar are nr cadastral CF(nr topo 54204). De ce este diferit acel nr topo - cadastral, CF? Mentionez ca vecinul de langa are CF 54205, iar drumul este 54203. Toate 3 (terenul meu, drumul si al vecinului) au fost o singura parcela. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2014
DORUSTA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)
Pozitionare teren Mihut Nicolae Mihut Nicolae As dori un raspuns, in privinta unui teren intabulat cu nr. topo in CF , pe numele socrului meu, iar altui cetatean i s-a intocmit un titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna ... mariustz mariustz Buna ziua, Am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna schita cadastrala. Vreau sa cumpar un teren de la cineva, acesta neavand timp mi-a dat ... (vezi toată discuția)