avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor! Cine este proprietarul legal al ternului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor! Cine este proprietarul legal al ternului?

Buna ziua,

La inceputul acestui an am achizitionat un teren la un pret derizoriu de 100 Euro/ mp., deoarece nu se afla in apropierea lui nicio sursa de utilitate. Fostul proprietar al terenului in cauza a "rezolvat" un topograf care sa imi indice exact locul care sa il ocup, dar din pacate greseala mea a fost ca nu am cerut niciun act doveditor al acestei delimitari. Aveam doar un singur desen de la cadastru al amplasarii terenului in sine. Fiind in proprietate legala asupra terenului in cauza am inceput sa fac diverse constructii pe el (exceptand casa, deoarece nu am obtinut inca autorizatia de constructie). Acum.. insa... a venit "de nicaieri" o oarecare "doamna" despre a carei existenta nu au cunostinta miciunul dintre vecini sa isi revendice dreptul de proprietate asupra aceluiasi teren, inscris insa intr-un alt CF, doar pe baza unui desen intocmit de un topograf autorizat. Doamna in cauza m-a asigurat ca eu am achizitionat drumul (singura cale de acces din zona), nefiind in cunostinta a legii ca drumurile nu sunt proprietati private.
Primul loc in care m-am oprit a fost OCPI unde dupa o sumedenie de desene studiate s-a constatat ca atat desenul primit de mine inainte de achizitie, cat si cel al doamnei in cauza sunt gresite, deoarece intr-un anume top al nimanui si nerevendicat de nimeni « s-a stocat » o suprafata de teren putin mai mare decat cea aflata in acte in proprietatea mea. Tot asa s-a concluzionat si faptul ca drumul in cauza nu a fost declarat ca fiind cale de acces la Primarie, asadar toate desenele trebuie refacute. Doamna respectiva nu a mai avut rabdare cateva zile pana la solutionarea dosarului de catre topografii implicati, asftel ca am fost convocata la o « discutie amiabila » (daca o pot numi asa) la cabinetul avocatului dansei, unde am fost amenintata cu sechestrul bunurilor aflate pe terenul respectiv (bunurile mele) sau cu o diferenta de 2.000 Euro pe 100mp, iar in caz contrar cu puscarie datorita ocuparii abuzive a terenului dansei. Terenurile (al meu si al doamnei) exista ca si suprafata insa ca si amplasament nu se stie unde este, DEOCAMDATA.

Va multumesc mult si astept cu nerabdare un sfat juridic sau o cale legala de solutionare a problemei mele.
Cel mai recent răspuns: Marieta85 , utilizator 10:07, 27 Septembrie 2011
ok. Va multumesc mult pentru tot sprijinul acordat. Astept sa primesc si acele detalii despre care ati vorbit, dupa care v-as ruga( daca stiti ) sa-mi dati si numele soft-ului respectiv. Va multumesc inca o data!
iertare pt intarzierea raspunsului.
0726/182.128 YNA ii spuneti ca eu v-am dat numarul.
multumesc mult pt tot, In cursul zilei de azi voi incerca sa iau legatura cu aceasta doamna.
intrati pe www.pret-cadastru.ro
in partea stanga jos scrie " localizare ..."
click
in partea de jos scrie N si E in 2 casetute
acolo treceti coordonatele pt fiecare punct in parte
apoi apasati pe "calculeaza"

SPOR LA TREABA

sunati daca nu va descurcati
Multumesc din suflet pentru sfaturi, dar din pacate am ajuns deja la un expert topografic. Acesta a constatat ca niciun desen nu este in regula, ca totul este facut anapoda...si trebuie sa revina la prima parcelare care s-a facut pe tarlaua respectiva...mai exact trebuie sa refaca totul incepand din anul 1998. Am mare noroc deoarece ambii proprietari legali care au fost initial, sunt de partea mea si sunt dispusi sa imi acorde tot sprijinul ca sa nu fiu nevoita sa ma mut pe o alta parcela. Asadar cred ca totul depinde de topo si de cat noroc am.
Va multumesc mult inca odata si daca apar ceva nelamuriri pe parcurs am sa va contactez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare la cumpararea unui teren intravilan DORUSTA DORUSTA Buna seara. Intentionez sa cumpar un teren intravilan la tara. M-am inteles cu proprietarul asupra pretului si totodata am vrut sa verific si actele de ... (vezi toată discuția)
Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)
Schita de amplasament ? miki70_is miki70_is [b][b]1.Mai exact ce inseamna SCHITA DE AMPLASAMENT si ce implica aceasta,se refera la o suprafata de teren si este solicitata de catre instanta de ... (vezi toată discuția)