avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate pretty_bibita

Activitate pretty_bibita

Răspuns la discuția obligatiune plata fond special
In prima sedinta s'a preluat administratia de o firma,in a doua sedinta s'a stabilit ca cenzoratul sa fie facut de o firma specializata iar in a treia sedinta ni s'a spus ca este pe rol un dosar de delapidare de fonduri ce are ca invinuit pe fosta administratora (in varsta de 85 de ani) dar ca dosarul a fost trimis inapoi la politie de la parchet. :confused: Mobilizarea vecinilor este putin dificila pt ca sunt un pic dezinteresati.Ei se multumesc ca vad e femeie de servici,ca vad listele de intretinere tipizate,camere de filmat.....etc. Nu putem schimba conducerea asociatiei deoarece nu se baga nimeni sa ii inlocuiasca.
Răspuns la discuția platesc pentru delapidarea sotiei
pai apartamentul este dobandit in timpul casatoriei,dar sotia nu vrea sa divorteze si nici sa faca partaj.sotul poate cere ca ea sa fie urmarita prin interpol,avand in vedere valoarea delapidarii?chiar nu este alta sansa?vis-a-vis de consultatia juridica,un avocat care pretindea mai mult decat isi poate el permite i'a spus ca el il poate ajuta daca spune in instanta ca sub nici o forma nu vrea sa plateasca si ca ii poate indruma sa se duca in Italia dupa adevarata parata.exista aceasta posibilitate?
buna ziua,scriu pt un prieten caruia i se intampla ceva groaznic.Sotia lui a lucrat la o mare firma de asigurari din bucuresti si a delapidat firma cu 150 mil vechi.A fost judecata si pedeapsa a fost sa plateasca prejudiciul plus cheltuielile de judecata in caz contrar facand 2 ani de inchisoare.Ea a plecat in Italia si nu a platit prejudiciul.Firma de asigurari pt ca nu a primit banii l'a dat in judecata pe sotul ei ramas in tara si i'au pus sechestru judiciar pe apartament in calitate de parat.El nu are suma necesara pt a achita delapidarea sotiei.Ea stie prin ce trece sotul ei deoarece el a sunat'o si i'a spus dar ea nici nu vrea sa auda.Ce poate face pt a nu ajunge sa fie scos in strada?A angajat un avocat care nu prea s'a prezentat si bani de un avocat BUN nu are?Exista alte posibilitati pt a nu se ajunge la executare silita?va multumesc
va multumesc pentru concluzie si pentru ajutor!:D
suma s'a stabilit in felul urmator:delapidarea facuta de ultimul administrator a fost in valoare de 700 mil vechi si s'a impartit suma in mod egal catre toti locatarii fie ca locuiesc in garsoniere sau ap cu 5 camere,asa a revenit suma de 120 ron timp de 6 luni per apartament.nu exista un proces verbal pt ca nu se face totul ca la carte.voturile nu au fost de 50+1.am fost la toate 3 sedintele de cand s'a preluat administratia de catre aceste persoane si nu se face un proces verbal,o prezenta,nimic.listele cu cheltuielile blocului sunt fictive(semnaturi ale presedintelui falsificate,reparatii inexistente).apa a fost oprita pt cateva zile si am dat tel la apa nova si mi s'a spus ca la ei nu figureaza oprita nici pt neplata si nici nu este o lucrare pe retea.in ultima sedinta generala au spus ca au achitat toate restantele la furnizori dar eu am dat tel la radet si mi'au spus ca avem de plata 130 mil vechi si ca avem restante de 200 mil vechi.dupa ce au preluat administratia,au cerut de la fiecare apartament 35 ron pt un audit financiar(in bloc sunt 3 scari cu 100 de apartamente),dupa finalizarea auditului financiar am cerut o copie a auditului si mi s'a dat numai ca adresa la care se specifica ca s'a efectuat auditul este Calea Mosilor nr 131,iar blocul in care locuiesc este pe Sos Mihai Bravu nr 12.Iar raportul dintre cheltuieli si sumele achitate catre funizori sunt eronate,adica din acel audit financiar reiese ca asociatia a platit suma mai mari catre furnizori decat ar fi consumat.Inca ceva,de administratie se acupa o firma de adiministratie imobiliara,iar din cate stiu eu,aceasta firma trebuia sa depuna intr'un cont al asociatiei o suma de bani echivalenta cu incasarile de intretinere pe o luna ca garantie.nu?aceasta suma nu s'a depus deoarece ce administratora a motivat ca nu detine o suma atat de mare pt o simpla garantie a blocului.deci....?astept raspuns,va multumesc mult.
buna ziua,as dori sa stiu daca pot fi obligata (facand parte dintr'o asociatie de proprietari) sa platesc un fond special in val. de 120 ron timp de 6 luni,fond constituit pt a se achita datorii facute la furnizori in decurs de ani de catre fosta administratie a blocului.Care sunt masurile legale care se pot lua impotriva celor ce nu achita acest fond?Mentionez ca acest fond nu este platit de toti locatarii si este trecut pe lista de intretinere separat de cheltuielile de intretinere pt fiecare apartament in parte.Exista vre'o sansa ca administratia sa solicite acest fond abuziv?Si daca da,cui ma pot adresa pt o eventuala sanctiune impotriva lor?va multumesc