buna ziua,scriu pt un prieten caruia i se intampla ceva groaznic.Sotia lui a lucrat la o mare firma de asigurari din bucuresti si a delapidat firma cu 150 mil vechi.A fost judecata si pedeapsa a fost sa plateasca prejudiciul plus cheltuielile de judecata in caz contrar facand 2 ani de inchisoare.Ea a plecat in Italia si nu a platit prejudiciul.Firma de asigurari pt ca nu a primit banii l'a dat in judecata pe sotul ei ramas in tara si i'au pus sechestru judiciar pe apartament in calitate de parat.El nu are suma necesara pt a achita delapidarea sotiei.Ea stie prin ce trece sotul ei deoarece el a sunat'o si i'a spus dar ea nici nu vrea sa auda.Ce poate face pt a nu ajunge sa fie scos in strada?A angajat un avocat care nu prea s'a prezentat si bani de un avocat BUN nu are?Exista alte posibilitati pt a nu se ajunge la executare silita?va multumesc
Daca se va face partajarea va ajunge in strada.
Ca sa nu ajunga in strada ar trebui dovedit ca sotia nu a contribuit cu nimic la dobandirea bunului ceea ce poate fi extrem de complicat.
Ar trebui sa consulte un avocat chiar daca nu are bani sa il angajeze.
Macar ar intelege situatia in care se afla intr-un mod concret.
pai apartamentul este dobandit in timpul casatoriei,dar sotia nu vrea sa divorteze si nici sa faca partaj.sotul poate cere ca ea sa fie urmarita prin interpol,avand in vedere valoarea delapidarii?chiar nu este alta sansa?vis-a-vis de consultatia juridica,un avocat care pretindea mai mult decat isi poate el permite i'a spus ca el il poate ajuta daca spune in instanta ca sub nici o forma nu vrea sa plateasca si ca ii poate indruma sa se duca in Italia dupa adevarata parata.exista aceasta posibilitate?
Nu stiu cat isi permite el sa plateasca si nici nu conteaza, dar nu il ajuta cu nimic asa ceva...
Problema procesului trebuie rezolvata in Romania.
Nu are nicio treaba Interpolul, FBI, sau alte organizatii...
Consultatia modesta la care faceam referire viza doar analiza situatiei procesului din Romania.
Ar fi bine sa stie dinainte ce se poate face si daca poate face ceva.Daca afla dupa proces ca se putea face ceva...degeaba ar mai afla...
Poate exista insa si ipoteza sa nu poata face nimic.
Are dreptate colegul sa consulte un avocat. Nu va castiga procesul pe forum. Va pierde casa si va ramane in strada. Nu poate incepe urmarirea penala impotriva sotiei. Singura solutie este un divort urmat de partaj. In cadrul partajului apartamentul sa-i revina lui iar sotiei sa-i revina o sulta (adica o suma de bani). dar trebuie sa se miste repede.
Problema are rezolvare, una simpla.
Pasul 1 :
1. Sotul face un angajament de plata cu societatea de asigurari si plateste in rate acest debit;
2. Sotul ia un credit de la banca si plateste tot debitul odata;
pasul 2 , sotul - face divort si partaj, sotia nu se prezinta, motive cu duiumul, sotul castiga divortul, plus casa, eventual cu obligatia platii unei sulte catre sotie. Din sulta retine ce plateste pentru ea la pasul 1.
Orice alta incercare de a rezolva problema are sanse mici de reusita. oricat ar fi de mare avocatul si onorariul sau nu va putea sa opreasca o cerere a creditorului de partajare a bunului comun si atribuirea bunului in patrimoniul sotului debitor.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort/cale amiabila
iuli113
Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)
Partaj divorț
Mari76
Bună seara.
În cazul în care se ajunge la un divorț, dacă terenul pe care cei doi soți au construit casa, apartine doar unuia dintre soti dobândit ... (vezi toată discuția)