Ati inteles bine, aceasta declaratie urmeaza sa o dam saptamana viitoare. Intrebarea o pusesem initial ca sa stiu daca declaratia la care ma gandisem eu are o valoare in cazul unui divort, si sa nu deschid o discutie in familie daca nu era cazul. Va multumesc pentru raspuns.
Inca o problema la care va rog sa ma lamuriti, aceasta separatie conventionala de bunuri, poate fi retrasa de catre sot, sau ramane neschimbata in caz de divort? Ce imi recomandati sa fac ? Declaratia notariala sau separatia conventionala de bunuri?
Revin cu amanunte, sper ca nu prea tarziu. Situatia sta in felul urmator: inaintea casatoriei parintii mei mi-au dat un apartament a carui singur proprierat eram eu, dupa casatorie am vandut acel apartament, iar cu banii obtinuti am achitat un credit al sotului de 4500 euro , si am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu. La plata acestui apartament a carui proprietari suntem atat eu cat si sotul meu, am platit 2/3 din valoarea acestuia ( cu banii mei), pentru restul de 1/3 sotul meu a facut un credit imptecar. Mentionez ca acest credit il achitam impreuna. Zilele acestea am fost la un notar si mi-a spus ca se poate face o declaratie din care sa rezulte cum am contribuit cu banii pentru plata apartamentului, iar sotul este de acord sa semneze aceasta declaratie. Va multumesc anticipat pentru raspuns
Va rog sa ma ajutati cu un sfat ! In 2010 am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu, proprietari suntem atat eu cat si sotul meu. Acum am dori sa trecem apartamenul doar pe numele meu. Cum se poate face acest lucru? Mentionez ca o parte din bani pentru achitarea apartamentul i-am luat prin credit , credit facut pe numele sotului. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Am fost la un notar astazi si mi s-a spus ca pot face o declaratie notariala prin care sotul sa declare suma de bani cu care am contribuit eu la plata apartamentului. Pot folosi acesta declaratie in cazul unui eventual divort? Va multumesc
Declaratia este data in fata unui notar si reiesa ca am contribuit la plata apartamentului cu suma de " x" lei, declaratia a fost semnata de sotul meu si este data in timpul casatoriei.
Poate fi folosita pentru partaj o declaratie notariala data de mine si sot, din care reiesa cota parte cu care am participat la cumparatea unei locuinte. Cat de utila imi este in cazul procesului de partaj?
Am cumparat dupa casatorie un apartament ai carui proprietari suntem eu si sotul meu. Banii pentru plata apartamentului, au provenit astfel: 2/3 din partea mea ( am avut o suma de bani data de parintii mei) si 1/3 dintr-un credit ipotecar, la care imprumutat este sotul meu, eu sunt girant, iar parintii sotului coplatitori. Eu doresc sa trec imobilul doar pe numele meu. Cum pot face acest lucru si unde, avand in vedere ca s-au achitat 1000 euro din imprumut, iar pana la finalizarea perioadei de creditare mai sunt 15 ani.