avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbarea proprietarului in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbarea proprietarului in timpul casatoriei

Va rog sa ma ajutati cu un sfat ! In 2010 am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu, proprietari suntem atat eu cat si sotul meu. Acum am dori sa trecem apartamenul doar pe numele meu. Cum se poate face acest lucru? Mentionez ca o parte din bani pentru achitarea apartamentul i-am luat prin credit , credit facut pe numele sotului. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:26, 30 Septembrie 2011
Nu puteti face acest lucru, intrucat apartamentul este bun comun( devalmas) , ceea ce inseamna ca nu puteti , chiar in ipoteza in care ar fi doar pe numele dvs., sa deveniti unic proprietar.Vanzarile intre soti sunt interzise de lege, iar donatiile sunt permise, cu conditia ca bunul donat sa fie bunul propriu al sotului donator.
...pe noul cod puteti sa partajati bunul care sa va revina in proprietate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Adrianapoto Adrianapoto Bună, Am divorțat de soțul meu de curând. Anul trecut am achiziționat cu prima casa un apartament împreună cu sotul meu în acel moment. A fost luat ... (vezi toată discuția)
Executare silita anamaria30 anamaria30 buna ziua!am o problema si poate ca stie cineva sa imi dea un sfat.am fucut un credit de nevoi personale la o banca si nu am mai reusit sa il platesc.apoi ... (vezi toată discuția)
Bun achizitionat inainte si in timpul casatoriei pain pain Buna ziua, Daca achizitionez un bun inainte de casatorie (exemplu: un apartament), ma casatoresc iar apoi divortez, va avea partenerul/a dreptul la acel bun ... (vezi toată discuția)