avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Bună,
Am divorțat de soțul meu de curând.
Anul trecut am achiziționat cu prima casa un apartament împreună cu sotul meu în acel moment. A fost luat cu credit, creditul fiind pe numele fostului soț. Pe actul de proprietate suntem amândoi trecuți.
Poate cu sentința de divorț sa meargă la banca și sa ma scoată din acte, el devenind unic proprietar fără ca să îmi ceara acordul.
Sa ma aștept sa fiu data afara din casa?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:00, 22 Ianuarie 2019
nu exista aceasta posibilitate.
Totusi, cum v-ati gandit cum sa partajati ? cine ramane cu casa si creditul ?
Nu o sa va puteti da unii pe alții afara din casa.
Ideal ar fi sa ajungeți la un consens și să încheiati un act de partaj voluntar. Unul dintre dvs să preia imobilul si creditul (numai dacă obțineți acordul prealabil al băncii), cu obligația de a achita celuilalt sulta.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
raluk0207, utilizator
Buna seara,
Daca in dosarul de divort se dezbate si iesirea din indiviziune, se solicita de catre fost ca bunul sa-i fie atribuit in materialitate si se plateste sulat.
Inca ceva extrem de important, ma trebuie sa fie si banca deacord
Revin cu detalii mai amănunțite,
Am fost căsătoriți 11 ani, din care au rezultat 2 copii, divorțul a fost de comun acord la notar fără partaj.
În urma cu 10 ani am achiziționat un apartament cu credit doar pe numele meu, în acte fiind amândoi proprietari.
Anul trecut am achiziționat apartamentul în cauza cu prima casa, proprietari fiind amândoi, dar creditul pe numele fostului. (apartament luat ptr confortul copiilor, școală, gradinita, bunici).
Acum îmi spune sa ma mut cu copii în primul apartamen, deoarece ap nr 2 fiind rata pe numele lui eu nu am nici un drept.
Spunându-mi ca doar cu sentința de divorț se v-a prezenta la banca și voi fi scoasa din actul de proprietate, atunci el devenind unic proprietar, poate sa ne scoată afara din apartament.
Băncile își dau acordul, fără semnătura sau acordul meu sa se întâmple acest fapt?
Sa ma trezesc ca voi fi data afara din casa?

Multumesc frumos
Atât timp cât nu ati facut partajul, amândoi încă sunteti proprietari.
Sunt doar niste amenințări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu intelegere, credit ipotecar AdrianaM AdrianaM Buna seara, am o intrebare, in ce masura poate o persoana care divorteaza si care a achizitionat un apartament in perioada casatoriei cu un credit ipotecar sa ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar bunuri imobile sadcorason sadcorason Buna ziua!Sora mea se afla in situatia urmatoare.Sora mea si sotul acesteia au vandut un apartament cu 4 camere si au cumparat 2 apartamente cu 2 camere,unul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu împreuna cu fostul sot am achiziționat un apartament ... Claumary Claumary Buna ziua! Eu împreuna cu fostul sot am achiziționat un apartament prin programul prima casa in anul 2013. In 2017 am divorțat dar nu am făcut partaj. Eu ... (vezi toată discuția)