avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Eu împreuna cu fostul sot am achiziționat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Eu împreuna cu fostul sot am achiziționat un apartament ...

Buna ziua!
Eu împreuna cu fostul sot am achiziționat un apartament prin programul prima casa in anul 2013. In 2017 am divorțat dar nu am făcut partaj. Eu rămânând in apartament împreuna cu copilul. Tot eu am platit toate ratele și impozitul aferent apartamentului in tot acest timp. Acum, fostul sot dorește sa fie scos din credit ca sa își poată lua altceva pe numele lui. Eu nu am fost angajata de mai mult timp, fiind unic asociat și administrator la firma pe care am înființat-o in 2015 dar de când a venit pandemia activitatea firmei a scăzut drastic. Acum urmează sa ma angajez la o alta firma. Întrebarea mea este: cum pot face sa îl scot pe fostul sot din credit și sa păstrez casa plătind in continuare ratele. In ajutorul meu vrea sa vina verișorul meu care are și el firma in România căreia ii merge foarte bine, numai ca el este la fel, unic asociat și administrator dar fără sa fie angajat? Îl pot trece pe el coplătitor? Dacă da, eu mai trebuie sa aduc acte de angajat, și cât timp trebuie sa fi trecut de la angajare? Dacă nu, el poate face un credit imobiliar prin care sa preia ratele apartamentului, astfel devenind el și proprietar ( iar eu sa rămân sa plătesc ratele) ? Sau dacă vine cu întreaga suma datorata băncii , ii pot vinde apartamentul doar pe acea suma?
Știu, sunt multe întrebări .. sincer as avea și mai multe. Nu știu cum sa rezolv aceasta situație fără sa ajung sa vând apartamentul unui străin, sa trebuiască sa ma mut cu copilul in chirie deși am platit atâția ani, sa trebuiască sa o iau de la 0 ..

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 18 Mai 2021
Mergeti la banca , e primul pas sa le vedeti conditiile, le ziceti ca vreti sa faceti partajul amiabil la notar si sa preluati creditul si sa aveti coplatitor pregatit.
Oricum, solutii se gasesc.
Sotul are ceva pretentii in bani ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul unui credit ipotecar, avand un minor. Gaby35 Gaby35 Buna dimineata. As avea o intrebare. Am divortat de curand de sotul meu, avem un copil si 2 credite la banci (una dintre ele cu ipoteca) si desi initial am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)
Divortul si creditul ipotecar ht_catalin ht_catalin Salutare tuturor, In timpul casatoriei, in anul 2009 am dobandit un credit ipotecar la BCR, impreuna cu fosta sotie la care eu eram titular si ea ... (vezi toată discuția)