avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ...

Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu platesc cota mea de impozit. Daca am face partajul ce drepturi avem fiecare
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:38, 12 Octombrie 2023
În cazul dvs. cel mai bine ar fi să faceți partajul voluntar în fața notarului, adică să vă înțelegeți. Cel care folosește casa va achita și ratele la bancă, iar cel care renunță la casă va trebui să fie despăgubit de celălalt fost soț pentru partea sa de cheltuieli cu avansul și ratele bancare până la desfacerea căsătoriei. În această procedură notarială este necesar și acordul băncii.
Si cel mai bine ar fi ca dumnealui sa preia tot creditul si dvs. sa nu mai aveti treaba cu aceasta rata ( sa nu mai fiti coplatitoare/giranta...) pentru ca, in caz de neplata, banca o sa vina la dvs. sa platiti ( poprire...) si apoi o sa aveti alte probleme cu fostul sot pentru recuparea sumelor poprite...
Drepturile sunt conform cotei de contributie.

Oricum 1/2 din rate le veti inapoia caci sotul plateste pentru amandoi. Daca i se atribuie lui apartamentul cu obligatia de a va plati sulta, din valoarea sultei se va scadea 1/2 din ratele platite de el, asta daca vb de o contributie egala,
Din momentul divortului eu nu am mai locuit in apartament. De ce se considera ca eu ar trebui sa aplatesc jumatate din rate, daca eu nu ma folosesc de acea locuinta.
pentru ca sunteti proprietar.
si la telefonie platiti abonament fara sa conteze ca dati telefon sau nu.
dvs cererti sa ii se stribuia casa, creditul si sa va dea sulta daca ati contribuit la avans

Alte discuții în legătură

Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)
Partaj, credit alexamadalina alexamadalina Buna ziua, In luna ianuarie 2013, am divortat de comun acord, nu am facut partaj, avem ca bun comun din casnicie un apartament ipotecat la Banca ... (vezi toată discuția)