avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul si creditul ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul si creditul ipotecar

Salutare tuturor,

In timpul casatoriei, in anul 2009 am dobandit un credit ipotecar la BCR, impreuna cu fosta sotie la care eu eram titular si ea coplatitor. Avem si un copil minor in varsta de 5 ani. Dupa doi ani de la dobandirea creditului a survenit divortul. In urma partajului voluntar am decis de comun acord ca ea sa ramana cu casa contra unei despagubiri si sa preia creditul si datoriile locuintei. Pana la aceasta data ea nu a preluat creditul si are si datorii fata de banca prin neplata ratelor. In prezent ma vad in fata situatiei ca eu sa nu fiu proprietar al apartamentului si totodata sunt si titularul creditului. Ce credeti ca ar trebui sa fac eu pentru a o obliga pe fosta sotie sa preia creditul si eu sa nu mai figurez la banca ca parte din acest credit, tinand cont ca exista un act de partaj voluntar incheiat la un notar public? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 21:58, 16 Decembrie 2014
Daca in actul de partaj se specifica ca fosta sotie va prelua creditul si partajul s a facut cu acordul Bancii creditoare, dvs nu aveti ce sa faceti, Banca trebuie sa faca un nou contract de ipoteca cu fosta sotie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)
Impartire datorii in caz de separare sau divort Floric Floric Buna ziua. Cum se impart obligatiile de plata a creditelor in situatia in care cuplul sesepara sau divorteaza? (vezi toată discuția)
Partaj doinatautan doinatautan Bună ziua! În situaţia în care doi soţi divorţează şi singurul bun comun este o casă pentru construcţia căreia a fost necesar un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)