avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu intelegere, credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu intelegere, credit ipotecar

Buna seara, am o intrebare, in ce masura poate o persoana care divorteaza si care a achizitionat un apartament in perioada casatoriei cu un credit ipotecar sa isi piarda casa? Aici ma refer la faptul ca ambii soti sunt de acord cu divortul, nici unul nu are pretentii, unul lasa apartamentul celuilat in conditii amiabile ( act notarial legalizat si semnat). In ce masura se poate sa ii fie executat apartamentul de catre banca de la care a fost achizitonat imprumutul?. Mentionez aici ca in contractul de credit semnat de ambii soti nu se specifica nimic despre acest aspect. Si nici nu este vorba de partaj sau tutori.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AdrianaM , utilizator 18:19, 13 Octombrie 2009
Celalalt sot va trebui sa achite ratele apartamentului , deoarece a semnat si el/ ea contractul de credit pentru achizitionarea apartamentului.Daca nu achita ratele poate sa -si piarda casa.
va referiti la cel care pastreaza casa? daca da, acest lucru este posibil.
Deci , cel care ramane cu apartamentul isi permite sa plateasca in continuare ratele, asta nu este o problema. Intrebarea mea este daca banca are vre-un drept asupra casei in conditiile unui divort. ma intelegeti? :))
Ce drept? Banca nu are un drept de propiete asupra imobilului.
In cazul in care nu se vor mai achita ratele aferente creditului, banca va scoate casa la licitatie pentru acoperirea datoriei.
Trebuie intrebati notarul daca in cazul unui partaj se solicita si acordul bancii.
De vreme ce apartamentul este ipotecat in favoarea bancii, neachitarea ratelor poate duce la executarea silita asupra imobilului....indiferent daca apartamentul a fost cedat unuia dintre soti (coproprietari), cel care l-a primit are obligatia achitarii ratelor catre banca.
inca o intrebare, legata de acest subiect.
daca exista o intelegere verbala intre doi soti.. ce se intampla.. divortez.. cred ca v-ati dat deja seama;) ideea e ca in timpul casatoriei am achizitionat impreuna un autoturism prin credit, pe care l-am trecut pe numele lui, si un apartament tot cu credit la care amandoi practic suntem proprietari. In urma certurilor..am ajuns la urmatoarea intelegere: el va ramane cu masina - si cu creditul aferent-iar eu cu apartamentul si cu creditul aferent. Asi vrea sa mentionez ca ambele credite sunt pe numele meu intrucat el nu a avut posibilitateasa faca un imprumut, salariul nepermitandu-i.
Acum, avand in vedere cele mentionate mai sus, este necesar ca noi sa ajungem la partaj( si deci in tribunal- dar nici unul din noi nu vrea asta, amandoi fiind deacord sa dea scris cine cu ce ramane) sau este suficienta o hartie notariala prin care fiecare renunta la bunul celuilalt? multumesc
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
AdrianaM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem ... Mariarobu19 Mariarobu19 Buna ziua! Eu am divorțat de fostul sot, insa, împreună avem un apartament cumpărat, ambii fiind proprietari în acte. În cazul în care fostul sot ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor si aprt. luat prin prima casa Gabriela18_06_1985 Gabriela18_06_1985 Buna ziua, De ceva vreme, eu si sotul nu ne mai intelegem, el isi petrece foarte mult timp plecat (mai mult noptile), banuiesc ca are o relatie ... (vezi toată discuția)
Partaj - datorii comune diana_sal diana_sal buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. in urma unei casatorii de 7 ani, am divortat de sotul meu la notar. La desfacerea casatoriei nu am facut si ... (vezi toată discuția)