Nu are chitante eliberate pentru ca nu a incasat de mult. Cele pentru 3900 lei exista, sunt transmise la firma pentru dovada incasarii. Dar clientul refuza sa mai plateasca diferenta, asta e problema si spune cand e sunat de cei din Ilfov ca plateste saptamanal dar nu i se taie chitanta ceea ce nu e adevarat.
O intrebare te rog: Sunt din Resita, prietena mea lucreaza la o firma de distributie, ea a distribuit unei firme (din slatina timis) produse in timp de 10000 lei, a recuperat cu greu 3900 iar cei 6100 nu reuseste sa ii mai recupereze, ba nu ii raspunde ala, ba zice ca ii va da si cand il suna tot nu raspunde. Firma la care lucreza ea are sediul in Ilfov si nu vrea sa il dea in judecata pe client, i-a oprit ei salariul pana recupereaza ea cumva suma. Exista vreo cale sa reclame la Politie sau la cea economica, mai ales ca datorul tot spune cand il suna cei de la Ilfov ca el ii da bani si ea nu ii da chitanta, ceea ce nu e adevarat, desi cei de la firma ei par sa il creada pe el si o iau pe ea la intrebari. Sau ce alta cale legala as avea inafara de instanta. Multumesc.
Buna ziua,
Am citit mai multe articole mai noi si mai vechi pe site de acest subiect si totusi cum se procedeaza daca nimeni nu vrea sa fie presedinte. vechiul presedinte si-a dat demisia, exista datorii destul mari de la 2 proprietari. Deci din 12apartamente 2 dunt datornici clar nu se pun, 2 apartamente sunt in chirie, presedintele demisionar nu mai vrea si din celelalte 7 apartamente nu vrea nimeni sa se puna. Totusi trebuie sa existe o posibilitate, ce se intampla desfiintam asociatia.
Va multumesc.
Domnule, legea are prevederi generale, dar daca ati observat, tot legea permite as. prop. sa i-a anumite decizii - desigur in spiritul legii. Daca dvs. decideti /hotarati ca numai proprietarii de pe acea coloana sa achite costul lucrarii de reparatii, atunci nu este nici-o greseala. La fel de bine este si daca faceti repartizarea costurilor cu reparatia la toti proprietarii.
Am inteles ca sunteti mai nou in functia de presedinte... Pana acum cum s-a procedat in astfel de cazuri? Este bine sa tineti cont de ”obiceiul” locului. Mai zic o data: repartizarea costului la toti proprietarii din imobil are avantajul ca costul pe apartament sa fie sensibil mai mic decat daca repartizarea s-ar face numai proprietarilor „direct afectati”.
Am patit mai demult cand s-a spart o teava de la apa calda la subsol la care erau bransate doar 4 apartamenete din tot blocul, nu au vrut sa plateasca cei nebransati, asa e si acum, ceilalalti care nu sunt afectati nu au vrut sa plateasca si s-a repartizat doar la cei care o folosesc. SIngura chestie e ca nu avem nimic aprobat in scris si unul din vecini nu vrea sa plateasca si spune ca ne da in judecata acum cand e atreia si ultima transa de plata pentru reparatie...Administratorul cand i-am dat apartamentele bransate la coloana nu a spus nimic ca trebuie sa plateasca toti.. (nu sta in blocul nostru), eu consideram ca se plateste doar la bunurile utilizate in comun de proprietari.
pt LocatarB Ex. Cum ar plati altii de pe alt etaj geamul spart la etajul meu....
In statutul de transformare avem urmatoarea prevedere Proprietatea comuna include partile din condominiu, care nu sunt parti dintr-un apartament/spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta Toate aceste partile formeaza obiecte ale coproprietatii fortate adica a starii de indiviziune fortata si perpetua, destinate a fi utilizate in comun de proprietari.Cred ca aceasta prevedere se poate folosi pentru repartizarea doar la cei care folosesc coloana.
Nu avem in Regulament trecut acest lucru, dar coloana este bun folosit doar de acele apartamente, de ce trebuie sa plateasca cei care nu o folosesc pentru ca au alta pe alta parte (asa e construit blocul). Daca ar fi coloana de alimenatre cu apa a unei parti din imobil pe care o folosesc doar unii nu ar trebuie doar beneficiarii coloanei sa plateasca. Ma gandesc ca este un bun care nu etse in folosinta comuna. Stima.
Proprietatea comuna include:
a) toate partile proprietatii care sunt in folosinta comuna, ca de exemplu [...] subsolurile
b) toate instalatiile condominiului aflate in folosinta comuna, cu care este inzestrata cladirea, ca de exemplu: conductele de apa calda si de incalzire care trec prin proprietatea comuna si la care pot fi racordate instalatiile individuale de incalzire si de apa calda prin punctele de distributie din apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decat cea de locuinta
La b spune aflate in folosinta comuna, deci ceilalti vecini care sunt pe alta coloana nu o au in folosinta comuna
Cum este atunci? Multumesc.
Multumesc pentru raspunsul promt. Sunt 3 apartamenet pe etaj, apartamenetele 1,2,4,5,7,8,9,10 deverseaza pe o coloana care se scurge intr-un canal. Apartamentele 3,6,9,12 si firma sunt pe alta coloana si deverseaza in alt canal, factura de canalizare este emisa pe asociatie pt toate apartamentele si firma. Sa inteleg ca ap. 1,2,4,5,7,8,10,11 trebuie sa plateasca pentru acea coloana chiar daca nu o folosesc pt ca ei deverseaza pe alta?
Nu am inteles la ce v-ati referit prin
"Daca insa in actele blocului aveti la cheltuieli comunce toata coloana, toti."
As dori sa stiu cine plateste in urmatorul caz si care ar fi prevederea legala.
Sunt presedinte la o a asociatie si am avut urmatoarea problema: la subsol s-a rupt un colier de la scurgerea de la menajer a unei coloane si astfel s-a spart teava, de ea beneficiaza ap. 3,6,9,12 si o firma de la parter (la aceasta coloana de scurgere menajera sunt racordati doar cei mentionati anterior si teava se scurge in alt canal colector decat celelalte coloane de la ceilalti locatari).
Cine trebuie sa plateasca pentru aceasta reparatie, doar utilizatorii comuni ai coloanei sau toti locatarii blocului (desi ei nu o folosesc, sunt racordati la alta coloana care da in alt canal colector afara).
Va multumesc.