avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nimeni nu vrea sa fie presedinte la asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nimeni nu vrea sa fie presedinte la asociatie de proprietari

Buna ziua,
Am citit mai multe articole mai noi si mai vechi pe site de acest subiect si totusi cum se procedeaza daca nimeni nu vrea sa fie presedinte. vechiul presedinte si-a dat demisia, exista datorii destul mari de la 2 proprietari. Deci din 12apartamente 2 dunt datornici clar nu se pun, 2 apartamente sunt in chirie, presedintele demisionar nu mai vrea si din celelalte 7 apartamente nu vrea nimeni sa se puna. Totusi trebuie sa existe o posibilitate, ce se intampla desfiintam asociatia.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:13, 3 Octombrie 2012
De ce nu acceptati dvs. sa fiti presedinte?
Dupa demisia care trebuie prezentata in sedinta Comitetului Executiv, va fi delegat un vicepresedinte care va putea prelua indatoririle timp de 90 zile dupa care, daca nu se alege un presedinte, in sedinta Adunarii generale, asociatia se dizolva, cu consecintele de rigoare....
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
avvalentina, utilizator
Pentru asociatia dumneavoastra de doar 12 apartamente este suficient sa alegeti un comitet executiv format din 3 persoane. Incercati sa-i lamuriti ca unu din cele 3 persoane sa fie presedinte macar pentru 6 luni, un an, cand o sa faceti iar alegeri. Poate in acest timp o sa vada ca se descurca si ramane in continuare presedinte.
Pentru restantieri, presedintele, indiferent care ara fi, poate sa-i notifice, sa le instituie privilegiu pe apartament, sa-i actioneze in judecata...
Pentru ca presedintelui si comitetului sa le fie mai usor sa accepte aceste functii, stabiliti in adunarea generala sa angajati un cenzor priceput si-un administrator la fel. Acestia doi, trebuiesc platiti si pot sa rezolve toate problemele asociatiei in colaborare cu presedintele.

Poate nici eu nu as accepta functia de presedinte intr-o asociatie cu probleme daca nu am cu cine lucra. Dar daca se hotaraste angajarea a doi specialisti (cenzor membru CECCAR si administrator atestat), presedintele se descurca mai usor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Adriantot, moderator
dl. adriantot

Si noi avem administrator atestat care face doar ce are el chef. Nu am semnat lista de plata pentru ca i-am cerut explicatii la cheltuieli si nu le-a dat. A afisat fara semnatura mea si fara semnatura cenzorului, ca deh, e tara in care se poate orice.

dl.sabaman

Inteleg foarte bine situatia dvs., si noi am fost intr-o situatie similara. Si inca mai suntem. Pe nimeni nu interesa de asociatie nimic. Poate intr-o asemenea situatie ar fi bine sa se dizolve asociatiile. E prea mare bataie de cap cu ele. Cheltuielile unui bloc se pot usor administra si fara sa fie o forma juridica de organizare, doar daca sunt oameni gospodari in acel bloc.
Nu vad absolut nici un avantaj al organizarii juridice. Nu ai nici o institutie care sa controleze asociatiile (primariile spun ca o fac insa nu e asa, degeaba controleaza daca nu pot interveni in caz de nerespectare a legii si tot la instanta te trimit) si e un haos mai peste tot, nu se respecta legea 230 aproape deloc.
Am avut si noi situatia dvs., de mila - de sila s-au ales presedinti fortat cumva si apoi aia nu au facut absolut nimic din ce trebuiau sa faca. Si hai sa zicem ca alegem un presedinte dupa aia sa vezi discutii cu comitetul, ca nimeni nu vrea sa fie nici in comitet... Eu am trait pe pielea mea asta: nu au vrut sa fie membri in comitet, nu a avut cine altcineva sa fie si au ramas ei. In timp mi-am irosit timpul, nervii si banii tragind de ei sa vina la sedinte de CE sau sa semneze pentru ceva anume. Nici nu mai raspundeau la telefon. Ce mai, aiurea. Degeaba am incercat sa-i iau cu binele, sa le arat ca blocul are nevoie de una de alta. Oamenii nu vad mai departe de usa lor de la intrare in apartament.
@Costica33,
Cunosc din postarile dumneavoastra necazurile pe care le aveti de vreo 3 ani. Ati avut necazuri si inainte de a fi presedinte si dupa ce ati devenit presedinte.
Ne pare rau ca nu gasiti rezolvarea problemelor din blocul dumneavoastra. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne considerati pe toti la fel, ca toti administratorii atestati sunt la fel, ca toti presedintii si proprietarii asociatiilor sunt un dezastru national si ca trebuie sa desfiintam totul sau sa vedem luminita dincolo de granita.

Alte discuții în legătură

Cum pot renunța la funcția de președinte al unei asociații de proprietari? mi-am depus demisia dar nimeni nu vrea să preia interimatul Razvan0505 Razvan0505 Buna ziua. In luna iulie a anului 2017. am acceptat functia de Presedinte al unei Asociatii de Proprietari, impreuna cu o noua echipa in Comitetul Executiv ... (vezi toată discuția)
Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de locatari claudiustan claudiustan Buna seara In blocul unde locuiesc asociatia de locatari in cadrul sedintelor a ales un domn presedinte care locuieste in bloc dar care nu este propietarul ... (vezi toată discuția)