avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nimeni nu vrea sa fie presedinte la asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nimeni nu vrea sa fie presedinte la asociatie de proprietari

Buna ziua,
Am citit mai multe articole mai noi si mai vechi pe site de acest subiect si totusi cum se procedeaza daca nimeni nu vrea sa fie presedinte. vechiul presedinte si-a dat demisia, exista datorii destul mari de la 2 proprietari. Deci din 12apartamente 2 dunt datornici clar nu se pun, 2 apartamente sunt in chirie, presedintele demisionar nu mai vrea si din celelalte 7 apartamente nu vrea nimeni sa se puna. Totusi trebuie sa existe o posibilitate, ce se intampla desfiintam asociatia.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:13, 3 Octombrie 2012
Art.9 Lg.230/2007 spune :"Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales,persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu" Aceasta conditionare cum poate fi explicata?
Capacitatea de exerciţiu este capacitatea persoanei de a-şi exercita drepturile şi de a-şi asuma obligaţiile, săvârşind personal acte juridice. Capacitatea deplină de exerciţiu începe de la data când persoana devine majoră- 18 ani.
Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitate de exerciţiu restrânsă, prezumându-se că el nu are nici suficientă experienţă de viaţă şi nici suficient discernământ.
Nu are capacitate de exerciţiu: a) minorul care nu a împlinit 14 ani, b) persoana pusă sub interdicţie.
Care este articolul din legea 230/2007 care stipuleaza ca " daca nu se alege un presedinte, in sedinta Adunarii generale, asociatia se dizolva, cu consecintele de rigoare....", asociatia noastra intampina aceasta problema, din 17 iunie 2012, presedintele si-a dat demisia, nimeni nu vrea sa preia functia de presedinte avvalentina a scris:

Dupa demisia care trebuie prezentata in sedinta Comitetului Executiv, va fi delegat un vicepresedinte care va putea prelua indatoririle timp de 90 zile dupa care, daca nu se alege un presedinte, in sedinta Adunarii generale, asociatia se dizolva, cu consecintele de rigoare....

Asociatia nu se poate dizolva pentru ca nu are presedinte sau comitet. Pur si simplu pluteste in deriva ca o barcuta intr-un ocean. Pluteste pana cand va esua pe o insula unde nu se va gasi nici apa de baut, nici apa calda, nici gaze, nimic, nimic...

Va propun sa preluati dv. functia de presedinte.
Oare daca nu am mai avea maine un presedinte al tarii, nu ar candida nimeni la alegerile prezidentiale, s-ar dizolva tara? Nu cred. Se gasesc solutii. Conduce un consiliu, un comitet, o alta persoana ca interimar...
Asociatia poate fi condusa de presedinte, vicepresedinte, alt presedinte, alt vicepresedinte, adunari generale de 2-3 ori pe an...
O solutie concreta: angajati un cenzor (membru CECCAR) si un administrator atestat si cu experienta iar presedintele sa fie aproape onorific (cea mai eleganta doamna, cel mai bun sahist dintre pensionari...).
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot renunța la funcția de președinte al unei asociații de proprietari? mi-am depus demisia dar nimeni nu vrea să preia interimatul Razvan0505 Razvan0505 Buna ziua. In luna iulie a anului 2017. am acceptat functia de Presedinte al unei Asociatii de Proprietari, impreuna cu o noua echipa in Comitetul Executiv ... (vezi toată discuția)
Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de locatari claudiustan claudiustan Buna seara In blocul unde locuiesc asociatia de locatari in cadrul sedintelor a ales un domn presedinte care locuieste in bloc dar care nu este propietarul ... (vezi toată discuția)