Poate cineva sa ma ajute vizavi de problema expropierilor bunurilor imobile ale fundatiilor nonprofit, mai exact a caselor orfanale din anii 1900 - 1950. Care este decretul (incepand din 1945 pana in 1953) prin care aceste asociatii sau fundatiuni au trecut in proprietatea statului?
In cazul in care nu exista decret de expropiere sau nationalizare si in cartea funciara este inca inscris o fundatiune care nu mai exista si din datele care le detin, in anul 1953 s-a emis un ordin prin care Ministerul Prevederilor Sociale da spatiul in folosinta catre Ministerul de Finante, iar in 1950 Ministerul de Finante il da in folosinta catre Ministerul Afacerilor Interne, cine este proprietarul daca nu exista alte acte? Cum a intrat Ministerul Prevederilor Sociale in posesia acestui spatiu?
Pentru utilizatorul actual care este in prezent (in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor) care fizic sta intr-un spatiu care este de fapt al unei asociatii care nu mai exista, dar prin ordinul specificat mai sus este totusi in folosinta sa, ce poate sa faca sa intre in legalitate, intabuland Statul Roman pe acest imobil cu drept de administrare pentru utilizator?
Am cautat si decretul 241 din 1949 dar nu l-am gasit.
Am demarat demersurile necesare pentru a putea sa-mi repar acoperisul casei (inlocuire lateti) si vreau sa spun ca statul nostru te termina cu taxele, documentele si birocratia. Inclusiv cei de la disciplina in constructii care iti iau si ei un comision pentru ca ai indraznit sa-ti repari casa. Nimeni nu iti spune ce documente sunt necesare de la un cap la altul, faci drumuri din stanga in dreapta fara nici o finalitate. Asta e.
Poate cineva sa ma indrume, pentru ca sa reduc costurile, daca am posibilitatea sa fac reparatiile in regie proprie. Cladirea este situata in site istoric, dar nu e cladire istorica.
Va multumesc.
Vreau sa inlocuiesc latetii de la tigla la un acoperis la o casa veche (nu este cladire istorica) aflata intr-o zona istorica din Timisoara, fara sa inlocuiesc tigla.
Ce autorizatii sau documente sunt necesare pentru a putea demara reparatia?