avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate nashiku

Activitate nashiku

Buna dimineata ,

As mai avea o intrebare legata de CCC...
De la primarie mi s-a cerut o adeverinta cu veniturile din ultimele 12 luni..
Sotia mea are 7 luni de munca la ultimul angajator dar cand a venit la aceasta societate a plecat de la o alta...deci are continuitate.

Cum se procedeaza cu acea adeverinta?cum se completeaza?
freeelis , la depunerea dosarului pt CCC trebuie sa am o hartie din care sa reiasa veniturile pe ultimele 12 luni inaintea nasterii . 3 luni nu pot aparea nicaieri pt ca nu s-au facut platile .Oricum era in avantajul meu sa se ia in calcul acele 3 luni pt ca veniturile erau mai mari (prenatalul este 85% din venitul brut) si indemnizatia era mai mare.

M-am adresat itm-ului si chiar ieri am primit raspuns la sesizare .Mi-au spus ca nu se ocupa ei ci CNAS. De la CNAS mi-au spus ca nu se ocupa ei ci ITM sau sa-l dau in judecata pe angajator.

Deci in tara asta nimeni nu stie nimic!!!

Cred ca singura solutie este sa il dau in judecata,cu riscul sa ma plimb un an prin salile de judecata :(
Va multumesc pentru raspunsuri dar simt ca ma afund intr-o ceata din ce in ce mai deasa... :(

deci se iau in calcul ultimele 12 luni in care s-au obtinut venituri impozabile....ok,pana aici am inteles.
Sotia mea a nascut pe 29 ianuarie 2012 si nu a primit banii inca din 23 noiembrie.
Cum mai sunt 12 luni daca ea in ultimele 2-3 luni nu a primit bani /nu a avut venituri?
Buna dimineata,

ili47 ,tu asa ai patit?
poate cineva sa confirme ca daca nu ai primit banii pe concediul prenatal/postnatal nu poti intra in CIC ?

nu m-am gandit la asta dar logic tu ai dreptate ...ti se cere o adeverinta prin care trebuie sa se faca dovada platilor pe ultimele 12 luni ( INCLUDE DOAR SALARIILE SAU SE IAU IN CONSIDERARE SI CONCEDIILE MEDICALE PRE/POSTNATAL?)

chiar m-ai speriat acum :( Concediul postnatal i se termina sotiei pe 27 martie si oricum angajatorul nu ii va da toti banii pana atunci....Deci nu se poate face dosarul pt indemnizatie?
Din informatiile mele ,tinand cont ca este litigiu de munca ,se judeca mult mai repede .Am auzit ca sunt termene de 2-3 saptamani.
Voi incerca si varianta cu o noua sesizare la CNAS desi nu am nicio speranta ca se va rezolva ceva pe aceasta cale...
Domnule Tudor ,

In primul rand ,va multumesc pt raspuns !
In al 2-lea rand ,daca ei spun ca nu se ocupa ,ce pot face eu ?

Sa le fac o sesizare? Probabil o sa imi raspunda si in sesizare ca nu se ocupa ei ,doar nu ii doare mana.

Eu ma gandesc foarte serios sa-l chem in instanta pe angajator.Am ajuns sa cred ca este ultima solutie.

Multumesc inca o data!!
buna ziua ,

Am si eu nevoie de niste sfaturi din partea dumneavoastra.Sotia mea este in ultima luna de postnatal iar angajatorul nu i-a platit niciun concediu pana in ziua de azi ,refuza sa faca aceste plati .
Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac pt a-mi recupera acesti bani ,am un copil si nu creste cu frunze.
De la CASMB mi-au spus ca nu se ocupa ei si sa ma duc la ITM , astazi am primit raspunsul la sesizarea pe care am lasat-o la ITM si exact acelasi raspuns si de la ei . Nu se ocupa ITM ci CASMB.
Sunt foarte contrariat si sincer,am nevoie de ajutor din partea dumneavoastra.

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema.
Sotia mea urmeaza sa intre in concediu pentru crestere copil si a-s dori sa stiu daca poate opta pentru o perioada de 2 ani ,desi salariul net pe ultimele 12 luni este mai mare de 1200 ron.
stiu ca pt 2 ani plafonul maxim este 1200 ron ..
ce reprezinta acest plafon maxim? suma maxim care se poate oferi pt concediu pe 2 ani sau suma pe care nu trebuie sa o depaseasca media salariului net din ultimele 12 luni?

multumesc din suflet!!!!