va multumesc foarte mult pentru raspunsuri,ca o complectare,da s-au parcurs toate etapele,judecatorie,tribunal,curtea de apel,inclusiv contestaie in anulare,si da s-au facu o serie de greseli la condamnare,condamnandu-l in lipsa,fara a fi citat,dupa s-a revocat condamnarea dar s-a mentinut starea de arest,dupa o contestatie la executare am primit punere in libertate daca tribunalul nu face recurs in 10 zile dar in a 7 zi era recursul la curtea de apel si a creut termen pentru angajare avocat,i s-a refuzat acest drept punandu-i-se un avocat din oficiu cu care el nu a fost de acord si i-au scazut sentinta de la 8 luni cat fusese initial la 3 luni,condamnarea sa fiind pentru refuz la recoltarea probelor biologice,dar practic el a fost lasat p holurile spitalului singur si eu fiind insarcinata pe atunci,avand probleme cu sarcina am fost internata la spital,l-am sunat si atunci a plecat de acolo,politia a pus 2 martori care nici nu exista la evidenta populatiei,consider ca sunt suficiente motive pentru o plangere la CEDO
buna ziua,am o nelamurire,suspendarea exacutarii pedepsei sau suspensarea exacutarii pedepsei sub supraveghere se mai poate primii daca ai deja o suspendare d 1 an si 6 luni?de exemplu sotul meu are 1 an si 6 luni suspendare si 3 luni condamare ,in total 1 an si 9 luni,intrebarea este daca exista vreo lege care sa faciliteze iesirea acestuia din inchisoare,are 6 luni executate si munceste.Inca o intrebare,pentru CEDO trebuie un avocat specializat CEDO sau orice avocat poate face plangere?am inteles ca se poate face lucrul asta in 6 luni de la condamnare,va multumesc,o zi placuta,sper ca m-am exprimat corect si pe intelesul tuturor
ba da se poate judeca si condamna in lipsa,romania este tara tuturor posibilitatilor,sotul meu a fost judecat si condamnat in lipsa,dupa c judecatorie,tribunal fusase la fiecare proces,mentionez ca procesul fusese in alt oras.apoi la curtea de apel a fost citat la vizier o singura data,nu s-a prezentat deoarece credeam k trebuie sa primim citatia acasa nicidecum nu aveam idee ca se poate cita doar la vizier,i s-a pus un avocat din oficiu care nu a luat legatura cu el si a fost condamnat,urmand un lung sir de nereguli..dar dupa cum spuneam ROMANIA ESTE TARA TUTUROR POSIBILITATILOR din pacate..nu mai avem speranta ca,curtea de apel sa-si recunoasca gresala,mai bine distruge viata unei familii si-l lasa inchis decat sa aiba ei simtul raspunderii
infractiuni privind circulatia pe drumurile publice mai exact refuz pentru recolatarea probelor biologice(a fost dus la spital pentru recoltare,intre timp fiind lasat singur pe hol sa astepte,sotiei i s-a facut rau si a fost chemat la spital,sotia fiind insarcinata si in pericol sa piarda sarcina,este atasata adevarinta de la spital)
infractiuni privid circulatia pe drumurile publice.a fost condamnat prima data la curtea de apel fara sa fie citat,cu un avocat din oficiu care nu a luat legatura cu el(nu aveam habar de recursul de la curtea de apel)dupa o contestatie in anulare i s-a anulat condamnarea(vicii de procedura)dar a ramas in arest,s-a aprobat recursul iar dar la primul termen al recursului nu i s-a mai oferit sansa sa-si angajeze avocat,a cerut termen pentru angajarea unui avocat,mentionand ca avocatul care l-a avut a fost strict pentru contestatia in anulare nu pentru rejudecarea recursului.i s-a pus iar un avocat din sala(din oficiu)cu care el nu a fost de acord,nu a vrut sa dea nici o declaratie decat in prezenta avocatului ales,si dupa prima infatisare l-au condamnat iar,micsorandu-i 5 luni din pedeapsa.presupun ca sunt suficiente motive pentru curtea suprema.daca nu l-ar fi condamnat atunci in 3 zile urma sa fie eliberat pentru ca timp de 2 luni a fost tinut in arest fara a mai avea un mandat.judecatoria emisese eliberarea sa daca in termen de 10 zile nu se face recurs,iar dupa 7 zile de la decizia judecatoriei a avut recursul acela la curtea de apel,presupun ca nu au vrut sa-i acorde termen pentru angajare avocat ca sa nu aiba sansa sa fie pus in libertate,parerea mea este ca s-au facut prea multe greseli..
din cauza mai multor vicii de procedura am dori stramutarea dosarului,intrebarea este se poate stramuta daca hotararea este definitiva si irevocabila?daca se face revizuirea dosarului?sau numai curtea suprema este urmatoarea cale de atac posibila?va multumesc
in principiu ma intereseaza daca noul cod va intra in vigoare la 1 oct?
sotul meu a fost condamnat la curtea de apel 8 luni inchisoare+suspendarea 1 an si 6 luni pentru refuz de recoltatrea probelor biologice,mentionez ca nu a fost citat,i s-a pus un avocat din oficiu care nu a luat legatura cu el si pur si simplu ne-am trezit cu politia la usa fara sa stim de existenta procesului,stiam decat ca tribunalul ii daduse o amenda penala.am facut o contestatie care ni s-a aprobat,i-au anulat mandatul si 2 luni l-au mentinut in stare de arest fara a avea un mandat,dupa 2 luni l-au condamnat iar ,de data aceasta la 3 luni inchisoare+1an si 6 luni suspendarea,idea este k a creut un termen pentru a-si putea angaja un avocat si nu i s-a oferit,i s-a pus un avocat din oficiu cu care el nu a fost de acod si la primul termen l-au condamnat iar.intrebarea este ,este corect ?daca i se oferea termen pentru angajare avocat in 3 zile era pus in libertate deoarece castigasem la judecatorie o contestatie referitoare la faptul ca era timut inchis fara un o condamnare.mentionez si faptul ca au fost numeroase vicii de prcedura,nu-l citau pentru prcese,sau il citau la alt penitenciar,prima data l-au citat acasa desi el era in arest..daca noul cod ar intra de la 1 oct,ar putea fi pus in libertate?la momentul actual a facut 4 luni de inchisoare,multumesc