din cauza mai multor vicii de procedura am dori stramutarea dosarului,intrebarea este se poate stramuta daca hotararea este definitiva si irevocabila?daca se face revizuirea dosarului?sau numai curtea suprema este urmatoarea cale de atac posibila?va multumesc
Daca hotararea este definitiva si irevocabila cererea de stramutare nu mai are obiect ... se poate cere stramutarea doar pentru dosare aflate pe rol.
Pentru revizuire instanta competenta este cea care a solutionat fondul litigiului si este admisibila doar in cazurile expres prevazute de art. 322 cod procedura civila.
Nu stiu ce obiect a avut dosarul dumneavoastra insa nu cred ca acesta poate ajunge la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
infractiuni privid circulatia pe drumurile publice.a fost condamnat prima data la curtea de apel fara sa fie citat,cu un avocat din oficiu care nu a luat legatura cu el(nu aveam habar de recursul de la curtea de apel)dupa o contestatie in anulare i s-a anulat condamnarea(vicii de procedura)dar a ramas in arest,s-a aprobat recursul iar dar la primul termen al recursului nu i s-a mai oferit sansa sa-si angajeze avocat,a cerut termen pentru angajarea unui avocat,mentionand ca avocatul care l-a avut a fost strict pentru contestatia in anulare nu pentru rejudecarea recursului.i s-a pus iar un avocat din sala(din oficiu)cu care el nu a fost de acord,nu a vrut sa dea nici o declaratie decat in prezenta avocatului ales,si dupa prima infatisare l-au condamnat iar,micsorandu-i 5 luni din pedeapsa.presupun ca sunt suficiente motive pentru curtea suprema.daca nu l-ar fi condamnat atunci in 3 zile urma sa fie eliberat pentru ca timp de 2 luni a fost tinut in arest fara a mai avea un mandat.judecatoria emisese eliberarea sa daca in termen de 10 zile nu se face recurs,iar dupa 7 zile de la decizia judecatoriei a avut recursul acela la curtea de apel,presupun ca nu au vrut sa-i acorde termen pentru angajare avocat ca sa nu aiba sansa sa fie pus in libertate,parerea mea este ca s-au facut prea multe greseli..
infractiuni privind circulatia pe drumurile publice mai exact refuz pentru recolatarea probelor biologice(a fost dus la spital pentru recoltare,intre timp fiind lasat singur pe hol sa astepte,sotiei i s-a facut rau si a fost chemat la spital,sotia fiind insarcinata si in pericol sa piarda sarcina,este atasata adevarinta de la spital)
Daca hotararea de condamnare este definitiva nu se mai pot exercita decat caile contestatie in anulare sau a celei la executare , daca sunt intrunite conditiile legale.
Angajati un avocat priceput care sa evalueze situatia din dosar si sa se pronunte asupra actiunilor care trebuie intreprinse , eventual chiar asupra oportunitatii sesizarii CEDO