avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vicii de procedura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vicii de procedura

in principiu ma intereseaza daca noul cod va intra in vigoare la 1 oct?
sotul meu a fost condamnat la curtea de apel 8 luni inchisoare+suspendarea 1 an si 6 luni pentru refuz de recoltatrea probelor biologice,mentionez ca nu a fost citat,i s-a pus un avocat din oficiu care nu a luat legatura cu el si pur si simplu ne-am trezit cu politia la usa fara sa stim de existenta procesului,stiam decat ca tribunalul ii daduse o amenda penala.am facut o contestatie care ni s-a aprobat,i-au anulat mandatul si 2 luni l-au mentinut in stare de arest fara a avea un mandat,dupa 2 luni l-au condamnat iar ,de data aceasta la 3 luni inchisoare+1an si 6 luni suspendarea,idea este k a creut un termen pentru a-si putea angaja un avocat si nu i s-a oferit,i s-a pus un avocat din oficiu cu care el nu a fost de acod si la primul termen l-au condamnat iar.intrebarea este ,este corect ?daca i se oferea termen pentru angajare avocat in 3 zile era pus in libertate deoarece castigasem la judecatorie o contestatie referitoare la faptul ca era timut inchis fara un o condamnare.mentionez si faptul ca au fost numeroase vicii de prcedura,nu-l citau pentru prcese,sau il citau la alt penitenciar,prima data l-au citat acasa desi el era in arest..daca noul cod ar intra de la 1 oct,ar putea fi pus in libertate?la momentul actual a facut 4 luni de inchisoare,multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:37, 24 Septembrie 2011
Buna dimineata,

Din cele citite, banuiesc ca intebarea Dvs. se refera la Codul Penal. Acesta nu se va aplica de la 1 octombrie, ci numai Codul Civil.
intr-adevar, multe vicii de procedura! Nu prea imi imaginez cum s-a putut trece peste proceduri atat de importante! Avocatul este avocat, totusi, chiar daca este din oficiu!
Da, probabilitatea este foarte mica sa se fi intamplat asa...
Sa isi angajeze avocat care sa studieze dosarul si sa verifice ce s-a intamplat.
Ma refer sa il plateasca pentru studierea dosarului nu pentru a deschide proces.
Ulterior se poate discuta si despre acest aspect dupa ce acesta analizeaza piesele dosarului si daca va ajunge la aceeasi concluzie cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare dosar biancaiannys biancaiannys din cauza mai multor vicii de procedura am dori stramutarea dosarului,intrebarea este se poate stramuta daca hotararea este definitiva si irevocabila?daca se ... (vezi toată discuția)
Condamnat definitiv+mandat arestare preventiva tudor2017 tudor2017 Buna ziua , pentru un Condamnat definitiv care este in arest si isi executa pedeapsa , intre timp a primit si un mandat de arestare preventiva in alt dosar . ... (vezi toată discuția)
Recurs contestatie in anulare - condamnat pus in libertate, conditii de judecata consoles consoles am fost condamnata la 6 ani de inchisoare am formulat o contestatie la mandat si mia fost admisa am executat din 6 ani 290 de zile si am fost pusa in libertate ... (vezi toată discuția)