avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Activitate xynightwish

Activitate xynightwish

Atributiile reprezentantilor au fost respectate de catre acestia atat cat s-a putut.
Problema este ca nu exista CCM de ramura, nu exista CCM la nivel de institutie, iar afilierea la sindicat a fost facuta sa para ca te-ar "propulsa" in fruntea listelor de concediati! Evident ca o groaza de colegi considera ca au puterea sa faca asa ceva, si, nici acum, in al 12-lea ceas, nu vor sa adere la un eventual sindicat.
Mai mult, regulamentele interne fac imposibila comunicarea pe e-mail-ul de serviciu, iar posibilitatea de intalnire in privat a cateva sute de oameni, din care destui din sucursalele din provincie, este practic imposibila.
Si, ca sa fie totul complet, totul este condus de cei de la HR, care pretind ca ne reprezinta interesele, dar, de fapt, fac totul sa asigure costuri cat mai reduse cu aceasta disponibilizare!
Exista posibilitatea sesizarii ITM ca persoana/persoane private?
Trebuie un anumit numar de angajati reuniti ca sa putem avea un cuvant de spus?
Exista un termen in timp in care trebuie sa facem aceste actiuni, altfel ramanem cu buza umflata, someri, si cu buzunarele goale?
Multumesc anticipat!
Lucrez in domeniul bancar, inteleg din comentariul dvs ca nu exista CCM activ. Banca nu ne-a permis constituirea unui sindicat (desigur, nu pe fata, ci prin sugestii prin sedinte cum ca nu ar fi tocmai bine pentru noi sa facem asta), iar acum se pregateste de concedieri! Ce putem face? Avem un organism care se cheama "Reprezentantii angajatilor", afiliat la sindicatul bancar, cu vreo 15 membrii, dar presedintele bancii a refuzat semnarea propunerilor de salarii compensatorii in discutiile cu acestia!!
Buna ziua,

Ocup o functie de conducere intr-o firma privata si vreau sa demisionez cu data de 1 octombrie. In contractul individual de munca, semnat in 2008, sunt prevazute 90 de zile de preaviz (de ambele parti). Pot pleca prin demisie la data dorita de mine sau sunt obligat sa stau cele 90 de zile daca nu vor fi de acord?


Multumesc anticipat!