copilul este nascut in iulie 2011. eu nu vreau sa i se mai recunoasca paternitatea si am depus cerere de retragere a actiunii.
pt mirebire: de ce sa i se recunoasca dc eu retrag actiunea?
buna ziua.
am urmatoarea intrebare: daca am depus o actiune in instanta, a fost dat un termen administrativ, intre timp paratul a facut o intampinare, eu pot retrage actiunea?
este vorba despre o actiune in intanta de stabilire a paternitatii, lucru pe care in acest moment nu il mai doresc. paratul a depus o intampinare in care ma discrediteaza in orice formula posibila, ca om si profesional si cere sa i se incredintele nu doar paternitatea ci si copilul. eu doresc sa renunt la acest proces de paternitate. copilul in acest moment este pe numele sotului meu, cu care eram casatorita la data la care a fost conceput si nascut.
multumesc.
si pot face asta in acest moment, cand inca sunt casatorita?
divortul se va lungi enorm, pt ca avem f multe de impartit la partaj, sotul o sa amane cat o sa poate, pt ca mai mereu plecat din tara.
nu ma intereseaza neap numele copilului, ci sa fie tatal biologic trecut in certificat.
mentionez asta pt ca vreau ca bebe sa aiba numele meu si numele tatalui biologic doar dc aceasta doreste el si sa ma si ia de nevasta, pt ca nu vreau ca eu si bebe sa avem alt nume. asta e motivul pt care nu tin mortis la nume, dc relatia mea cu tatal biologic nu merge catre reconciliere. vreau ca dupa divortul de sot, sa pastrez numele acestuia si al copilului, ca sa nu ma incurc cu alte acte. bebe sa aiba in certif tatal biologic. dc acesta doreste, ii da numele lui.
sa refolumelez intrebarea, se poate ca eu, fara sa divortez mai intai, sa cer stabilirea paternitatii si sa divortez dupa? avand de ex, acordul sotului pt stablirea paternitatii?
adica sotul este de acord cu faptul ca minorul nu este copilul sau, de ce ar trebui sa ma judec cu el?
multumesc. dar in felul asta nu este posibil sa ma intind peste un an si stiu (poate detin informatii eronate), ca dupa un an nu mai poti cere paternitatea.
se ridica urmatoarele precizari:
1. tatal biologic nu mai doreste sa isi asume niciun rol. nu stiu dc este decizia sa finala, sau doar determinata de anumite frustrari, dar dc pun raul inainte este posibil ca tatal biologic sa nu doreasca, din proprie initiativa, sa l recunoasca, nici dupa pronuntarea divortului si tagaduirea paternitatii.
2. nu doresc ca copilul meu sa poarte neaparat numele de familiei al tatalui, il poate purta si pe al meu, doresc doar ca acest copil sa apartina legal, de tatal biologic. adica copilul meu sa aiba in certificat numele tatalui biologic.
3. eu doresc ca stabilirea paternitatii sa se faca cat mai repede, se poate initia acum o actiune, plecand de la premisa ca tatal biologic nu mai doreste nimic din proprie initiativa?
4. eu nu doresc pensie alimentara de la tatal biologic, sau numele de familie, ci doar sa fie recunoscut ca tata in certif de nastere.
5. precizez ca sotul este de acord cu acest lucru, el nedorind sa fie tatal oficial al copilului.
buna ziua.
as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un copil cu un alt barbat. copilul este pe numele sotului meu, eu fiind casatorita in momentul nasterii. barbatul cu care am conceput copilul, pentru moment, nu doreste sa se implice in viata copilului, fiind suparat ca nu este copilul pe numele sau si eu am tergiversat divortul. sotul meu doreste sa divortam, fara a fi implicat financiar si ca si custodie in viata minorului. as dori sa stiu dc in acest moment, casatorita fiind, sa pot stabili adevarata paternitate a copilului meu, ulterior pentru a putea divorta fara sa incomodez sotul actual de probleme legate de pensie si custodie, in plus pt ca este posibil ca sotul sa tergiverseze divortul, pt a se razbuna, pana copilul ar depasi varsta de 1 an. pt ca sotul meu doreste sa nu am relatie cu tatal copilului.
cum as putea procedea ca fiul meu sa aiba in certificat, numele tatalui biologic si sa mi descurc itele acestei situatii complicate. doresc sa cresc copilul impreuna cu tatal sau biologic.
va multumesc.