As dori un răspuns concret de la un avocat profesionist pentru următoarea situaţie.
Tatal meu si sora lui au o mostenire de la părinţi, mai exact un teren cu deschidere de 12m si adâncime 20m, pe care se afla o casa stil vagon din 4 camere pe partea dreapta a terenului. Primele 2 camere sunt ocupate de sora iar următoarele 2 de frate. Sora a deschis proces pentru scoatere din indiviziune, solicitând primele 2 camere, o deschidere de 11m si toate utilitatile mostenite (apa, curent, canalizare).
Acum, conform legii de lotizare, legii construcţiilor trebuie sa lase cale de acces de cel putin 3m-3,5m din deschiderea totala de 12m, pentru a putea introduce utilităţi noi pe celălalt lot care rămâne in spate. Cred ca nimeni nu ar accepta o cale de acces de 1m la o deschidere de 12m. In mare, asta este povestea.
Rugamintea mea este de ce lege pot beneficia pentru a obţine 3,5m irevocabil!
De la avocatul poporului am primit un răspuns favorabil pentru 3,5m dar nimic concret.
Va multumes!
Am o întrebare delicata.
Tatal meu are doua surori, maritate si cu copii (nepoti pt el) si un frate necasatorit fără copii (urmasi). Singurul descendent care duce numele de familie mai departe sunt eu si fetiţa mea!...
Întrebare: in cazul decesului cine este mostenitor?