avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces iesire din indiviziune

Buna ziua

As dori un răspuns concret de la un avocat profesionist pentru următoarea situaţie.
Tatal meu si sora lui au o mostenire de la părinţi, mai exact un teren cu deschidere de 12m si adâncime 20m, pe care se afla o casa stil vagon din 4 camere pe partea dreapta a terenului. Primele 2 camere sunt ocupate de sora iar următoarele 2 de frate. Sora a deschis proces pentru scoatere din indiviziune, solicitând primele 2 camere, o deschidere de 11m si toate utilitatile mostenite (apa, curent, canalizare).
Acum, conform legii de lotizare, legii construcţiilor trebuie sa lase cale de acces de cel putin 3m-3,5m din deschiderea totala de 12m, pentru a putea introduce utilităţi noi pe celălalt lot care rămâne in spate. Cred ca nimeni nu ar accepta o cale de acces de 1m la o deschidere de 12m. In mare, asta este povestea.
Rugamintea mea este de ce lege pot beneficia pentru a obţine 3,5m irevocabil!
De la avocatul poporului am primit un răspuns favorabil pentru 3,5m dar nimic concret.
Va multumes!
Cel mai recent răspuns: Jenys , utilizator 14:56, 15 Octombrie 2012
Cred ca cel mai bine ar fi sa va adresati unui evaluator imobiliar.
Sunt prevederi in functie de care se pot emite sau nu autorizatii de construire functie de deschiderea terenului la strada, astfel ca un teren cu o deschidere mai mica decat cea legala nu poate primi o autorizatie de construire si asfel ii scade foarte mult valoarea.
Deschiderea minima legală in sectorul 2 conform PUG este de 8 metri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot construi casa sau nu , pe un astfel de teren ? nalexandru30 nalexandru30 Buna ziua! Sunt pe punctul de a achizitiona un teren , in Bucuresti.Am mai multe probleme care ma nelamuresc si anume: 1.Terenul nu are utilitati (apa, ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren smara_radu smara_radu salut! am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns: suntem 3 prieteni si dorim sa cumparam un teren (terenul este de 2700 mp, deci rezulta cate 900 mp de ... (vezi toată discuția)
Limite constructie casa laurentiuu laurentiuu Un teren intravilan in oras are deschiderea la strada de 17 m(latime) si lungimea (adâncimea) de 100m. Daca se doreste cumpararea a doar 500-600 mp dar la ... (vezi toată discuția)