As dori un răspuns concret de la un avocat profesionist pentru următoarea situaţie.
Tatal meu si sora lui au o mostenire de la părinţi, mai exact un teren cu deschidere de 12m si adâncime 20m, pe care se afla o casa stil vagon din 4 camere pe partea dreapta a terenului. Primele 2 camere sunt ocupate de sora iar următoarele 2 de frate. Sora a deschis proces pentru scoatere din indiviziune, solicitând primele 2 camere, o deschidere de 11m si toate utilitatile mostenite (apa, curent, canalizare).
Acum, conform legii de lotizare, legii construcţiilor trebuie sa lase cale de acces de cel putin 3m-3,5m din deschiderea totala de 12m, pentru a putea introduce utilităţi noi pe celălalt lot care rămâne in spate. Cred ca nimeni nu ar accepta o cale de acces de 1m la o deschidere de 12m. In mare, asta este povestea.
Rugamintea mea este de ce lege pot beneficia pentru a obţine 3,5m irevocabil!
De la avocatul poporului am primit un răspuns favorabil pentru 3,5m dar nimic concret.
Va multumes!
Cred ca cel mai bine ar fi sa va adresati unui evaluator imobiliar.
Sunt prevederi in functie de care se pot emite sau nu autorizatii de construire functie de deschiderea terenului la strada, astfel ca un teren cu o deschidere mai mica decat cea legala nu poate primi o autorizatie de construire si asfel ii scade foarte mult valoarea.
Cumparare teren
smara_radu
salut!
am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns: suntem 3 prieteni si dorim sa cumparam un teren (terenul este de 2700 mp, deci rezulta cate 900 mp de ... (vezi toată discuția)