avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... limite constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

limite constructie casa

Un teren intravilan in oras are deschiderea la strada de 17 m(latime) si lungimea (adâncimea) de 100m. Daca se doreste cumpararea a doar 500-600 mp dar la capatul celalalt al parcelei , care nu este la drum, cum se procedeaza pentru a se obtine autorizatie de construire?
1) se pot lasa 4 m pe una din laturile terenului, pe lungimea de 100m?
2) se poate construi pe ambele parcele? prima(proprietar1) va avea deschiderea la strada de 13m.
3) terenul de 4/100 este drept de servitute sau trebuie sa fie al proprietarului 2 pt a avea acces la teren:?
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 17:40, 28 Martie 2016
Faceti o lotizare , 3 loturi din care unul drum de acces, ce poate sa se vanda odata cu parcela solicitata. Trebuie sa aveti un minim de 200 mp ca sa puteti construi.
Daca drumul de acces la lotul din spate este creat doar pentru accesul la acel lot, este indicat sa se cumpere odata cu parcela pentru constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere teren cerul cerul Vreau sa cumpar un teren. De la strada principala, asfaltata, se ajunge la teren pe un drum de acces pe care actualul proprietar il va face prin curtea lui cu ... (vezi toată discuția)
Construire casa Milla_Paris Milla_Paris Vreau sa achizitionez un teren de 700 mp cu deschidere de 47 m.Dupa calcule ar insemna ca lungimea este de 14,89 m. Am auzit de la alte persoane care au avut ... (vezi toată discuția)
Deschidere teren intravilan Margareta72 Margareta72 Detin un teren intravilan cu deschidere directa la strada 25m, dintre care 3m sunt drum de servitute. Adancimea terenului este de 100m. Daca excludem cei 3m ... (vezi toată discuția)