doresc sa stiu care sunt termenele pentru depunrea plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului si daca "mica reforma "a afectat modul de apelare in instanta impotriva rezolutiilor; cazul meu este urmatorul :
am facut plangere adresata primului procuror de pe langa judecatorie in data de 22 august 2011 impotriva rezolutiei procurorului de scoatere de sub urmarire penala din data de 11.07.2011, fiindu-mi comunicata in data de 4.08.2011.
avizul de confirmare al parchetului are data de 23 august.
pana acum n-am primit raspuns de la primul procuror deci trebuie sa ma adresez instantei cumulat in max 40 de zile incepand cu 23 august ??? lucratoare ? cum se calculeaza? si formulez plangerea in baza art 278 alin 3 ???
si mai am o intrebare : persoana a fost cercetata timp de doi ani fara ca eu care am facut plangerea initiala sa fiu audiata, sau sa mi se aduca la cunostinta, mai mult exact cu 2 zile inainte de scoaterea de sub urmarire, procurorul a observat ca nu mai este in termen si a dat aceasta rezolutie, la dosar nu exista nici un demers executat de procuror sau de catre politie timp de doi ani!
este normal?
cu multumiri