va multumesc pentru raspuns,referitor la contractul de v-c ca si clauze are decat abitatie viagera,nu si intretinere.
Avea pe vechiul apartament pe care l-am vandut si abitatie si intretinere,dar la notar inainte de vanzare a semnat ca renunta la aceste drepturi iar pe noul contract am trecut eu abitatie viagera ca sa stea linistita.
Ideea este ca in aceeasi perioada mama mea a luat mai multe imprumuturi din banci insumand vreo 30000 euro si pe care i-a folosit in alte scopuri,acum ma ameninta ca ea o sa dovedeasca ca mi-a dat mie banii ptr casa,in aceste conditii imi poate anula actul?sau trebuie sa dovedesc eu de unde am avut eu diferenta de bani ptr casa?multumesc
am cumparat acum 3 ani o casa ,de bani am facut rost prin vanzarea unui ap plus diferenta,in acest contract de vanzare pe casa eu sunt trecut proprietar si bunica mea are habitatie viagera,nici o problema pana acum ptr ca eu m-am stabilit de curand in alt oras.
de curand mama mea a vrut sa imi dea o suma jignitoare de bani casa ii fac clauza si ei e habitatie viagera.I-am explicat ca pentru a face acest lucru este necesara si semnataura bunicii ca este si ea de acord.evident ca am refuzat oferta si i-am spus sa imi trimita actele originale ale casei,pentru ca imi este frica sa nu faca ceva,refuza acest lucru plus ca m-a amenintat ca sa o sa imi dea jos dreptul de proprietar.
Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?va multumesc
Buna seara, in urma cu 3 ani am cumparat o casa in oras,in contractul pe care l-am semnat i-am pus buniciii mele clauza de habitatie viagera.
De curand vrand sa caut un document in actele casei am constatat ca absolut toate actele casei mi-au fost furate( proiect,act vanzare cumparare si toate cele)
Mentionez ca nu suspectez pe nimeni
Intrebarea mea este: Ce trebuie sa fac in situatia actuala exceptand plangeri la politie sau penale,vreau doar actele casei,de unde le pot solicita?
Va multumesc
vad ca nu rasp nimeni,in fine,ca eu sa pot sta linistit as putea sa le fac parintintilor mei un act aditional la ctr de v-c in care sa le las dreptul de a locuii,de a construii de a face ce vor ei acolo fara sa fie dati afara de bunica?
eu nu pot crede ca o persoana care are drept da abitatie poate decide cine intra in curte sau sa dea afara din casa pe cine vrea ea,nu pot sa cred ca eu nu pot sa construiesc absolut nimic fara acordul ei,eu nu am nimic cu dreptul ei ci doar depaseste toate limitele si eu vreau sa stiu ce as putea face in acest sens,de ex as vrea sa ii dau acest drept jos ulterior sa vand casa iar dupa aceea sa ii cumpar o locuinta bunicii sa ne lase in pace
acest drept i l-am pus eu la insistentele mamei mele,eu nu eram obligat de nimeni ,pur si simplu a fost o dorinta a mamei mele pe care am indeplinit-o,iar casa a fost cumparata din banii alor mei si banii vanzarii acelui apartament,de transferat nu a fost nimic ptr ca imi spunea eventual notarul.nu cred ca ne-am inteles.eu ii respect acest drept dar drepturile mele ca si proprietar care mai sunt,sa inteleg ca eu nu pot sa fac absolut nimic cu aceea locuinta inainte sa o intreb pe bunica mea,ca parintii mei achita 10 ani datorii la banci fara ca ei sa aiba dreptul sa construiasca ceva sau sa locuiasca acolo,sau ca bunica isi construieste gard in curtea mea fara aprobarea mea ca si proprietar
nu scrie in cote,scrie ca are drept de habitatie viagera asupra acelei locuinte,iar ca si cumparator(proprietar) sunt doar eu.iar in acest moment bunica tot insista ca mai are si drepturile anterioare ptr care a semnat la vanzarea apartamentului la notar ca renunta la ele.
Buna ziua,daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns cat mai clar in privinta problemei mele...acum cativa ani bunicul meu mi-a lasat un apartament (act de vanzare cu cumparare) cu urmatoarele clauze; de ingrijire,uzufruct si habitatie viagera ptr ambii bunici,ulterior bunicul meu a decedat a ramas bunica care in urma multor discutii si din dorinta mea de a cumpara o casa a renuntat la toate drepturile (la notar) mentionate mai sus ca sa pot vinde apartamentul,evident ca mi-a mai trebuit si o diferenta pe care am primit-o de la parintii mei in urma unor credite bancare facute(pentru care achita 10 ani).Partea cea mai frumoasa este ca pe noul ctr de v-c in care sunt proprietar pe aceea casa,la insistentele mamei am trecut dreptul de habitatie ptr bunica.Tin sa mentionez ca bunica locuieste singura in aceea casa,nu le da voie alor mei sa modifice absolut nimic la casa,nici sa construiasca,nu ii lasa sa locuiasca cu ea ,a construit un gard fara acordul nostru sau cel putin al meu si pe langa toate astea mi-a mai dat si cainele pe care l-am luat eu,pe scurt se crede proprietar.
intrebarea mea este as putea sa fac ceva in acest sens,sa ii scot aceea clauza(nu sa o dau afara din casa)?sincer nu imi convine ca parintii mei sa achite 10 ani si sa nu poata sa faca nimic si plus de asta de cate ori vin pe acolo ne face scandal sa plecam din ''casa ei'' ,multumesc frumos