O sa incerc sa-mi raspund singur , poate foloseste si la altii.
1. Impozitul majorat se aplica celor care la 31.12.2015 desfasurau activitati economice. Pe mine cei de la ANAF m-au pacalit, obligandu-ma sa declar ca am incheiat activitatea la 1 ian 2016 , astfel intrand sub influenta legii.
2.Se pare ca daca decontezi cheltuieli pe firma, desfasori o activitate economica. Eu am decontat intretinerea. Restul utilitatilor sunt pe persoana fizica.
3. Locuinta trebuie incadrata pt mixte. Pt aceasta trebuie facuta o evaluare cu evaluatori agreati ANEVAR si costa 700 de RON . Acum eu nu inteleg cum o sa faca ei fata la nr mare de evaluatori , dar fie.
Impozitul ar trebui s fie 0.2% din evaluare.
Am avut un PFA cu sediul social intr-o garsoniera proprietate personala.
Incepand cu 1 ian 2016 am suspendat activitatea din motive medicale . Am decontat intretinerea pe 2015 de la garsoniera unde locuiesc.Nu am avut nici un fel de activitate in garsoniera , eu desfasurandu-mi activitatea la client.
Cei de la Taxe si Impozite S6 ma pun s-o declara ca si cladire cu activitate mixta, pt care cer evaluare si impozit de 0.2 % din valoare pt ca s-au facut deconturi cu casa.(intretinere, etc)
Eu vroiam s-o incadreze la rezidentiala si sa fac o declaratie pe proprie raspundere ca nu desfacor activitati acolo.
Si d c ar trebui sa platesc impozit majorat pe 2016 , cand eu am suspendat activitatea la 1 ian ?
Daca decontez cheltuieli cu garsoniera , inseamna automat ca acolo se desfasoara o activitate economica?
In 2016 ar trebui sa platesc impozitul pe cladiri aferent lui 2015?
Multumesc,
totusi revin cu intrebarea:
se platesc celtuiel de judecata in cazul unei plangeri contraventionale formulata in termen de pana la 15 zile de la primirea ei?
Multumesc pt raspuns. In situatia de fata ma vad nevoit sa renunt la plangere mai ales ca nu-mi permit un avocat si am cerut judecarea in lipsa. Partea intimata se va prezenta cu avocat si cred ca are sanse mari de castig.Suma pe care vreau s-o recuperez nu e mare, dar nu vreau ca dintr-o ambitie prosteasca sa dublez pierderile.Apreciez orice sfat in aceasta privinta.
vreau sa fac o plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei emis in baza deciziei de ridicare a autoturismului personal.Plangerea o fac impotriva DGPL Sector 6. In cazul incare pierd acest proces, deoarece am inteles ca la S6 politia locala se prezinta si cheama in garantie pe Ilcor, ce are avocata, trebuie sa platesc cheltuielile de judecata?
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea situatie. Vreau sa inchid balconul cu tamplarie pvc si geam termopan intr-un cartier rezidential.Am obtinut certificatul de urbanism de la primarie, dar pentru a obtine autoriaztia de constructie imi trebuie acordul asociatiei de proprietari. Complexul nu are inca constituita o asociatie de proprietari si este administrat in continuare de catre dezvoltator(constructor).Problema este ca dezvoltatorul nu o sa-mi dea acordul pt. inchiderea balconului si voi fi intodeauna la mana lor cat administreaza complexul. Exista vre-o posibilitate legala prin care sa-i oblig sa-mi dea acordul ? Daca inchid fara acordul lor si sunt reclamat pot face ceva din moment ce autorizatia depinde de semnatura lor?