vreau sa fac o plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei emis in baza deciziei de ridicare a autoturismului personal.Plangerea o fac impotriva DGPL Sector 6. In cazul incare pierd acest proces, deoarece am inteles ca la S6 politia locala se prezinta si cheama in garantie pe Ilcor, ce are avocata, trebuie sa platesc cheltuielile de judecata?
Da, conform normelor procedurale, partea care cade in pretentii este obligata la plata cheltuielilor de judecata.
Cheltuielile de judecata se compun din taxe de timbru, onorarii experti, onorariu avocat. Toate se dovedesc cu chitante.
Greu de spus o suma exacta la care sa va asteptati; nimeni nu va poate spune, de exemplu, care este onorariul pe care il percepe avocatul partii adverse.
Multumesc pt raspuns. In situatia de fata ma vad nevoit sa renunt la plangere mai ales ca nu-mi permit un avocat si am cerut judecarea in lipsa. Partea intimata se va prezenta cu avocat si cred ca are sanse mari de castig.Suma pe care vreau s-o recuperez nu e mare, dar nu vreau ca dintr-o ambitie prosteasca sa dublez pierderile.Apreciez orice sfat in aceasta privinta.
totusi revin cu intrebarea:
se platesc celtuiel de judecata in cazul unei plangeri contraventionale formulata in termen de pana la 15 zile de la primirea ei?
Plata avocati
kalasnikov
salut.am fost implicat intr-un accident.in caz ca victima necesita mai mult de 20 zile ingrijiri medicale conform certificatului medico-legal,se face ... (vezi toată discuția)