avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plata avocati
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plata avocati

salut.am fost implicat intr-un accident.in caz ca victima necesita mai mult de 20 zile ingrijiri medicale conform certificatului medico-legal,se face plangere,ajung la proces si sunt condamnat cu suspendare sau amenda penala in cel mai fericit caz,sunt obligat sa platesc si avocatul partii vatamate?sau raman la daune materiale .,morale,chelt.de judecata si anulare de permis...
multumesc
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 22:28, 25 Februarie 2009
Cheltuielile de judecata pe care le-ati amintit cuprind si onorariul avocatului partii adverse. Acest onorariu poate fi char incus in daunele materiale.
corect,dar daca omul il angajeaza pe Dancu cu 10.000 de euro,constient ca va castiga,trebuie sa platesc atat?
nu stie nimeni?
Onorariul poate fi redus de instanta.

:offtopic: Va rog sa nu postati mesaje consecutive si sa aveti in vedere ca raspunsurile pe forum nu sunt obligatorii. Multumesc!
Cheltuielile de judecata cuprind si onorariul avocatului partii vatamate. In cazurile in care este o suma prea mare in raport de complexitatea cauzei, judecatorul poate micsora aceasta suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu justitia GORNIC.IOAN GORNIC.IOAN Suntem 2 frati.Au decedat ambii parinti. Eu am chemat in judecata pentru impartirea de bunuri mobile. Datorita starii de sanatate grave pe care o am la al ... (vezi toată discuția)
Poate fi contestat un onorariu exagerat? olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti daca pot contesta onorariu unui avocat. In urma unui proces civil am pierdut ,iar cheltuielile partii adverse[pirit] au fost f mare ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata si numarul sedintelor oltul oltul cheltuielile de judecata depind de numarul sedintelor? de exemplu daca am un proces si am al doilea termen si cer o amanare cheltuielile de judecata se ridica ... (vezi toată discuția)