avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata si numarul sedintelor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata si numarul sedintelor

cheltuielile de judecata depind de numarul sedintelor? de exemplu daca am un proces si am al doilea termen si cer o amanare cheltuielile de judecata se ridica automat? deci daca cer o amanre chektuielile de judecata vor fi mai mari?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:34, 7 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Cheltuielile de judecata reprezinta totalul cheltuielilor avansate pentru buna desfasurare a unui dosar si consta in taxa de timbru achitata la inceputul procesului sau a unei cai de atac, taxele de expertize (daca exista expertize) si onorariile de avocat (acestea sunt in functie de modul cum ati incheiat contractul de asistenta judiciara cu el: onorariu per dosar sau per sedinta), cheltuieli cu interpretul daca este cazul.
In mod normal nu au cum sa creasca cheltuielile de judecata in functie de numarul de amanari decat daca avocatul sau interpretul este platit la numar de sedinte.
NU! cel care-si sustine singur procesul, instanta-l va putea obliga dacă va pierde procesul la taxele achitate pentru acel proces de partea adversă, eventual la onorariul avocatului angajat în acel proces al părtii adverse.
Da, cine pierde poate fi obligat la plata on. avocat achitat de cealalta parte.Instanta poate insa micsora onorariul avocatului, la cerere, daca il considera exagerat in raport de complexitatea spetei si munca avocatului.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare avocat xuser xuser Se retin cheltuielile de judecata pentru avocat in toate circumstante, si pt. toate faptele? Nu am observat pe portalul instantelor de judecata vreun onorariu ... (vezi toată discuția)
In ce situatii onorariul expertilor nu poate fi platit de partea adversa, cu titlul de cheltuieli de judecata? clau1858 clau1858 Buna ziua Am un dosar in care s-a dispus efectuarea unei contraexpertize si vroiam sa va intreb daca exista cumva posibilitatea ca partea adversa sa scape ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces civil ion_iliescu ion_iliescu daca o persoana,ca si reclamant,pierde procesul,ce atrage dupa sine? trebuie sa ii plateasca paratului cheltuieliile? (vezi toată discuția)