Am avut un PFA cu sediul social intr-o garsoniera proprietate personala.
Incepand cu 1 ian 2016 am suspendat activitatea din motive medicale . Am decontat intretinerea pe 2015 de la garsoniera unde locuiesc.Nu am avut nici un fel de activitate in garsoniera , eu desfasurandu-mi activitatea la client.
Cei de la Taxe si Impozite S6 ma pun s-o declara ca si cladire cu activitate mixta, pt care cer evaluare si impozit de 0.2 % din valoare pt ca s-au facut deconturi cu casa.(intretinere, etc)
Eu vroiam s-o incadreze la rezidentiala si sa fac o declaratie pe proprie raspundere ca nu desfacor activitati acolo.
Si d c ar trebui sa platesc impozit majorat pe 2016 , cand eu am suspendat activitatea la 1 ian ?
Daca decontez cheltuieli cu garsoniera , inseamna automat ca acolo se desfasoara o activitate economica?
In 2016 ar trebui sa platesc impozitul pe cladiri aferent lui 2015?
Multumesc,
O sa incerc sa-mi raspund singur , poate foloseste si la altii.
1. Impozitul majorat se aplica celor care la 31.12.2015 desfasurau activitati economice. Pe mine cei de la ANAF m-au pacalit, obligandu-ma sa declar ca am incheiat activitatea la 1 ian 2016 , astfel intrand sub influenta legii.
2.Se pare ca daca decontezi cheltuieli pe firma, desfasori o activitate economica. Eu am decontat intretinerea. Restul utilitatilor sunt pe persoana fizica.
3. Locuinta trebuie incadrata pt mixte. Pt aceasta trebuie facuta o evaluare cu evaluatori agreati ANEVAR si costa 700 de RON . Acum eu nu inteleg cum o sa faca ei fata la nr mare de evaluatori , dar fie.
Impozitul ar trebui s fie 0.2% din evaluare.