avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cod fiscal 2016, impozit cladiri mixte
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cod fiscal 2016, impozit cladiri mixte

Am avut un PFA cu sediul social intr-o garsoniera proprietate personala.
Incepand cu 1 ian 2016 am suspendat activitatea din motive medicale . Am decontat intretinerea pe 2015 de la garsoniera unde locuiesc.Nu am avut nici un fel de activitate in garsoniera , eu desfasurandu-mi activitatea la client.
Cei de la Taxe si Impozite S6 ma pun s-o declara ca si cladire cu activitate mixta, pt care cer evaluare si impozit de 0.2 % din valoare pt ca s-au facut deconturi cu casa.(intretinere, etc)
Eu vroiam s-o incadreze la rezidentiala si sa fac o declaratie pe proprie raspundere ca nu desfacor activitati acolo.
Si d c ar trebui sa platesc impozit majorat pe 2016 , cand eu am suspendat activitatea la 1 ian ?
Daca decontez cheltuieli cu garsoniera , inseamna automat ca acolo se desfasoara o activitate economica?

In 2016 ar trebui sa platesc impozitul pe cladiri aferent lui 2015?
Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
buge, utilizator
Cel mai recent răspuns: buge , utilizator 14:05, 1 Februarie 2016
O sa incerc sa-mi raspund singur , poate foloseste si la altii.

1. Impozitul majorat se aplica celor care la 31.12.2015 desfasurau activitati economice. Pe mine cei de la ANAF m-au pacalit, obligandu-ma sa declar ca am incheiat activitatea la 1 ian 2016 , astfel intrand sub influenta legii.
2.Se pare ca daca decontezi cheltuieli pe firma, desfasori o activitate economica. Eu am decontat intretinerea. Restul utilitatilor sunt pe persoana fizica.
3. Locuinta trebuie incadrata pt mixte. Pt aceasta trebuie facuta o evaluare cu evaluatori agreati ANEVAR si costa 700 de RON . Acum eu nu inteleg cum o sa faca ei fata la nr mare de evaluatori , dar fie.
Impozitul ar trebui s fie 0.2% din evaluare.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2016
buge, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de evaluare cladire cu destinatie mixta aflata in proprietatea unei persoane fizice rdpfa rdpfa Din 2016, conform noului cod fiscal, PFA care isi desfasoara activitatea profesionala in apartament ar fi indicat sa aiba un raport de evaluare a ... (vezi toată discuția)
Evaluator spatiu construit PopescuDan09 PopescuDan09 Stie cineva cat ar costa un evaluator,avand in vedere prevederile noului cod fiscal,aprobat prin Legea nr.227/2015, art 457-458 privind calculul impozitului pe ... (vezi toată discuția)