avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Evaluator spatiu construit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Evaluator spatiu construit

Stie cineva cat ar costa un evaluator,avand in vedere prevederile noului cod fiscal,aprobat prin Legea nr.227/2015, art 457-458 privind calculul impozitului pe cladirile rezidentiale,nerezidentiale sau mixte aflate in proprietatea persoanelor fizice.

Am un magazin mixt din anull 2000 cu suprafata de 34 metri patrati.Cat ar trebui sa platesc la primarie impozit daca aduc evaluator si cat platesc daca nu aduc un evaluator.?

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:42, 7 Februarie 2016
Raportul de evaluare variaza intre 300 si 1000 lei, daca ne referim la mici spatii, apartamente, curti mici, case mici, etc

PopescuDan09 a scris:
Am un magazin mixt din anull 2000 cu suprafata de 34 metri patrati.Cat ar trebui sa platesc la primarie impozit daca aduc evaluator si cat platesc daca nu aduc un evaluator.?

Doar dvs. sunteti in masura sa va faceti calculul singur, tinand cont ca aveti documentatie cadastrala din care reiese doar suprafata utila (se inmulteste cu 1,4, deci plus 40%), sau daca reiese suprafata construita desfasurata.
In plus conteza rangul localitatii si zona din cadrul localitatii, coeficientii variind intre 2.60 si 0.90, deci va dati seama ca in primul caz baza de impozitare este 260%.
Apoi mai conteaza cat de veche este cladirea si daca prin HCL s-a stabilit o majorare aditionala de impozit (majorare care este in puterea consiliilor locale).
Apoi la valoare rezultata (numita valoare impozabila) fie aplicati 2% daca nu aveti raport de evaluare, fie la valoarea impozabila din raport, aplicati procentul intre 0.2 si 1,3%, cat a stabilit consiliul local al comunei/oras/municipiu, in care este imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare impozit cladire 7clau 7clau Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca am firma de taxi si sediul firmei este acasa cu cat se mareste impozitul pe cladire ? (vezi toată discuția)
Am in proprietate o cladire nerezidentiala. anul acesta mi-a ... Andrei_B3001 Andrei_B3001 Am in proprietate o cladire nerezidentiala. Anul acesta mi-a venit un impozit de 7.000 lei, in conditiile in care anul trecut am platit sub 300 de lei. Cu ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor in 2016 ioanamircea ioanamircea In anul 2010 am cumparat un apartament in bloc, pe care il folosesc atat cu destinatie rezidentiala, cat si ca sediu social al PFI-ului prin care prestez ... (vezi toată discuția)