avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Am in proprietate o cladire nerezidentiala. Anul ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Am in proprietate o cladire nerezidentiala. Anul acesta mi-a ...

Am in proprietate o cladire nerezidentiala. Anul acesta mi-a venit un impozit de 7.000 lei, in conditiile in care anul trecut am platit sub 300 de lei. Cu siguranta calculul nu este facut corect, pentru ca am citit HCL cu impozitele si am facut toate calculele posibile. Din pacate am platit suma, pentru ca eu am inteles de la dna. de la ghiseu ca am de plata 700 de lei, nu 7.000 lei. Se poate anula chitanta? Mi se pot da banii inapoi? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: anomis2022 , utilizator 14:46, 7 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
chitanta nu se poate anula, dar puteti cere diferenta inapoi.
Intai trebuie sa verificati care e suma corecta.
Cladirea e pur nerezidentiala ? Daca da, aveti un raport de evaluare depus in ultimii 5 ani ?
Daca cladirea e mixta, atunci s-a schimbat valoarea de impozitare, vezi Ordonanta 8/30.08.2021 care elimina posibilitatea de a beneficia de raportul de evaluare:
La articolul 459 alineatul (1), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"b) impozitului determinat pentru suprafaţa folosită în scop nerezidenţial, indicată prin declaraţie pe propria răspundere, prin aplicarea cotei menţionate la art. 458 asupra valorii impozabile determinate potrivit art. 457, fără a fi necesară stabilirea valorii prin depunerea documentelor prevăzute la art. 458 alin. (1)."

Pe langa valoarea de impozitare, probabil s-a marit si cota de impozit, de cel putin 3 ori, depinde in ce localitate e imobilul.
Si eu sunt in situatia de a mi se fi marit impozitul pe mixta de 5 ori !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe cladire mixte aflat in proprietatea persoanelor fizice anomis2022 anomis2022 Impozitul aferent unei cladiri mixte aflat in proprietatea unei persoane fizice s-a marit de 5 ori in 2022, pe de o parte din cauza maririi cotei de impozit, ... (vezi toată discuția)
Valoare impozit cladire 7clau 7clau Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca am firma de taxi si sediul firmei este acasa cu cat se mareste impozitul pe cladire ? (vezi toată discuția)
Evaluator spatiu construit PopescuDan09 PopescuDan09 Stie cineva cat ar costa un evaluator,avand in vedere prevederile noului cod fiscal,aprobat prin Legea nr.227/2015, art 457-458 privind calculul impozitului pe ... (vezi toată discuția)