avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate lflorentin

Activitate lflorentin

Ce noutati mai am:

Am facut reclamatie la mai toate institutiile cat de cat implicate in cazul meu.

Nu cred ca surprinde pe nimeni:
- cei de la Politia sunt cei mai PENIBILI, n-a facut nimic (nu le dau nici macar amenda pentru ca mi-au spus ca 'n-are rost' pentru ca 'patronii' pot face contestatie si li se anuleaza ... garantat)
- cei de la majoritatea institutiilor de la Primarie si-au declinat competenta sau eu verificat doar formal pentru a colecta de la proprietari o scuza pe baza caruia sa inchida cazul (aici as remarca in mod special pe cei de la Serviciul de Disciplina in Constructii din sectorul 3 care i-au 'ajutat' sa-si gaseasca cea mai buna scuza ==> o declaratie la un notar public)
- cat de cat, au facut ceva doar cei de la Serviciul de Sanatate Publica, Politia locala si Serviciul de Mediu, insa ... m-au informat doar ca au fost sanctionati (habar n-am cum si cat)

Oricum, se pare ca nu-i afecteaza prea mult pentru ca doar au ameliorat conditiile (niciuna dintre problemele pe care le-am reclamat nu s-au rezolvat definitiv).

Daca e sa recomand deocamdata ceva ... daca aveti necazuri cu zgomotul, solicitati ajutorul celor de la Serviciul de Mediu din cadrul Primariei de care apartineti. Ei va pot elibera un Certificat de Zgomot pe care-l puteti anexa reclamatiei adresate Serviciului de Sanatate Publica (apartine tot de Primarie). Castigati timp pentru ca la primul control, cei de la Sanatate Publica nu-i pot da decat un preaviz de 30 de zile pentru ca RECLAMATUL sa-si scoata un certificat similar (asta da viciu de procedura: cel reclamat trebuie sa angajeze o fima care sa-i faca aceste masuratori). In cazul meu, 'patronul' a contactat o firma, insa am fost nevoit sa refuz ... oricine 'cat de cat constient' ar fi procedat la fel. Si din aceasta cauza, cei de la Sanatate Publica nu-i poate amenda ca n-au respectat preavizul. Sansa a fost ca imediat dupa ce le-au expirat termenul, cei de la Serviciul de Mediu au putut sa-mi elibereze acel certificat. Ce s-a intamplat dupa ... inca nu stiu!

Mici detalii: normele prevad un nivel de zgomot maxim de 35 dB si o diferenta de maxim 5 dB intre nivelul de minim si cel de maxim (in cazul meu, n-a mai fost nevoie sa le solicite celor din magazin sa deconecteze aparatele frigorifice pentru ca se depaseau ambele masuratori numai cu 'ajutorul' compresorului de la instalatia frigorica plasata sub geamul meu).

Tare mi-e ca in afara de amenzi n-o sa le mai faca nimic, ca-i normal in haznaua asta de tara ... se gasesc infinite scuze si deosebit de multa intelegere/toleranta pentru persoanele juridice in comparatie cu persoanele fizice. Pana la urma, dupa cum spune orice rRomhan tampit, 'dreptul' lor de a face orice pe/in proprietatea lor e mai mare decat al meu.

Da' macar acum am un dosar pe baza caruia pot sa-i dau in judecata in baza legii 61 din 1991, republicata in 2011 (am mai obtinut semnaturile altor 2 vecini care sunt deranjati de zgomot). Si sunt sanse reale de a castiga. Ramane sa mai culeg informatii pentru a vedea daca ma pot folosi si de oaresce prevederi din legea 230 din 2007. Asta pentru ca legea-i loterie in rRomhania: niciodata nu poti 'merge la sigur' ==> aici judecatorii, fiind deasupra legii, isi permit ABSOLUT orice.
Va mai deranjez cu intrebare: am aflat intre timp ca spatiul acela nu este unul comercial. In acest caz, conform legii 230/2007 ar fi trebuit sa ceara mie acordul ca unic proprietar. Pentru ca la insistentele presedintelui de asociatie si a 'patronului' a semnat prietena mea care nu are nici acum vreun drept asupra apartamentului (am luat-o in spatiu abia dupa un an de la deschiderea magazinului), mai pot contesta autorizatia de functionare? Argumentul pe care au insistat ambii si care a determinat-o pe prietena mea sa semneze a fost ca ... n-are importanta cine semneaza (se prea poate ca la acea vreme ei sa fi crezut ca e sotia mea).
Abia anul trecut am aflat de prevederile acestei legi, iar acum un amic ce este avocat in drept financiar mi-a spus ca 'la o adica' pot s-o acuze pe prietena mea de uz de fals (adica infractiune) ... chiar daca mi se pare aberant sa aud de asa ceva atat timp cat lipseste motivul/beneficiul.

Fa bine unui rRomhan si sa nu te miri ce-ti ofera-n schimb!!!

Va multumesc!
Cred ca m-ati inteles gresit sau am interpretat eu eronat: din context, am inteles ca ati trimit un link pe care site-ul la filtrat. Acum am inteles (am terminat Automatica din Bucuresti in 2002 si sunt absolvent de Master la IMRI in 2006 :) ).

Va datorez scuze pentru neintelegere si totodata multumiri pentru ajutor.
Multumesc celor doi care m-au ajutat cu sfaturi tinand cont ca este a doua tentativa de a obtine parerea unor specialisti pe acelasi subiect.

Ar fi fost perfect ceva mai multe detalii sau exemple de cazuri concrete privind conflicte similare si mai ales deznodamintele lor pentru ca imi este clar ca voi avea serioase probleme de acum inainte (mai nou, nu mai pot nici dormi noaptea din cauza unei instalatii de aer conditionat care raceste o vitrina frigorifica inprovizata montata exact sub geamul meu).

Voi incepe sa trimit reclamatii institutiilor mentionate de adriantot ... alea care ofera astfel de facilitati. Cum e trecut de ora 4 dimineata si nu mai pot adormi ... trebuie sa-ncep de undeva. Nu ma astept ca un functionar de la stat sa rezolve ceva asa ca ... trebuie sa-mi caut un avocat specializat (nu stiu cum se numeste aceasta specializare).


Pentru domnul adriantot: ati inserat in mesajul dumneavoastra un link ce a fost filtrat de site? Nu inteleg unde aume sa caut 'aici pe internet'.

Multumesc!
Buna ziua,

Ma tot chinui de oaresce timp sa aflu ce masuri am la dispozitie pentru a contesta autorizatia de functionare a unei societati comerciale cu obiect de activitate comercializarea produselor alimentare care functioneaza in apartamentul de la parter, aflat sub cel pe care-l utilizez in calitate de unic proprietar.
Mentionez ca in cei mai bine de doi ani am avut serioase probleme cu 'patronii', in principal legate de nerespectarea programului de liniste, comercializarea bauturilor alcoolice in vederea consumului in spatiul adiacent scarii de acces in bloc etc.
Cum nu exista sanse de intelegere amiabila (de la ultima mea tentativa, lucrurile sau agravat ... normal), inainte de a apela la serviciile unui avocat, doresc sa identific ce solutii am sa contest autorizatia de functionare a societatii si mai ales sa evaluez implicatiile acestora dpdv financiar sau timp.
Am inceput prin a incerca sa aflu daca acel spatiu este sau nu inregistrat ca spatiu comercial pentru a afla daca ma pot folosi de prevederile legii 230/2007 (desi am gasit pe Net destul de multe sentinte definitive care resping dreptul proprietarilor de a refuza schimbarea destinatiei locuintelor vecinilor ... nu ma mira absolut nimic in Romania [editat]).
Presedintele asociatiei de locatari mi-a precizat ca acel spatiu este unul comercial, insa evita sa-mi si demostreze acest lucru (il pot suspecta de partinire). Logic, as putea sa aflu acest detaliu si din dosarul de constituire a societatii, insa nu stiu de unde sa solicit o copie si daca se elibereaza oricui.

Daca este spatiu comercial banuiesc ca sansele mele sunt aproape nule. Mi-ar ramane sa-l hartuiesc cu tot felul de reclamatii inutile si total ineficiente la politie (stim cu totii prea bine cum lucreaza 'specialistii aia') sau sa recurg la fapte cat de cat ... cugetate!

Ar mai fi un singur detaliu de precizat: cand am cumparat apartamentul, la parter era un magazin de haine second-hand. Acum aproximativ 3 ani, acelasi 'patron' a solicitat prietenii mele (nu o luasem inca in spatiu) acordul privind deschiderea noii societati comerciale precizand ca nu are importanta daca are drepturi sau nu pe locuinta mea ... e nevoie doar de o semnatura de la unul dintre noi. Normal ... a semnat (oricum, banuiesc ca este nula).

Sper ca am sa gasesc pe cineva care sa ma ajute cu ceva detalii practice pentru ca mi-e tot mai greu sa-i tolerez.

Va PREA multumesc!