avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate gabiec

Activitate gabiec

Bună ziua!
În cazul unui angajat (cu contract), al unei societăți comerciale private dîn sectorul industriei alimentare, având ca obiect al muncii crearea și implementarea de rețete și tehnologii noi, (de ex. produse lactate, produse zaharoase etc), poate fi salarizat pe baza dreptului de proprietate intelectuală? În acest caz este obligatorie obținerea unui brevet?

Mulțumesc anticipat!
ing. G. Popa
Răspuns la discuția sistemul Bologna
flory01 a scris:

Are legatura titlul cu subiectul ,pentru ca lucrez de 8 ani intr-o institutie de invatamant , la inceput a fost S.A.M. si apoi , anul acesta a devenit LICEU. Cu colegiul aveam voie sa predau decat la SAM. Devenind toate facultatile pe sistem Bologna, am inteles ca nu pot preda la liceu. Si eu ma intreb: cu trei ani de colegiu, apoi facultate prin continuare de studii, tot mai am nevoie de master pentru a preda la clasele de liceu?

Nu ati precizat daca cei 4 ani de continuare de studii sunt pe sisem Bologna. Daca da, nu puteti preda la liceu fara master. Daca ati terminate pe sistem ante-Bologna, puteti preda linistita la liceu si postlicala.
Dupa cum suna specializarea dv, se pare ca este pe inginerie. In acest caz aveti doar ciclul I (4 anipt inginerie). Deci va trebuie ciclul II (master.) Cititi OG 40/2008
elis a scris:

Se pot angaja pe functii similare cu acestea

Da, dar, de exemplu un absolvent Organizator de banqeting nu are functie similara. El se poate angaja ca ospatar, chelner. Ori pentru aceata nu avea nevoie de o calificare de nivel III, cuml e cea de organizator banqeting, ci ii era suficienta calificarea de nivel II pe care a obtinut-o deja, adica cea de ospatar-chelner. Oare nu era normal ca atunci cand s-a lucrat la noul COR sa fie consultati si reprezentantii invata,amtului, care stiu mai bine pentru ce calificari se pregatesc elevii?
Sau s-a dat cu copy-paste pe vechiul COR si...hop, a aparut noul COR. Daca ar fi fost vorba de un nou COR s-ar fi actualizat cu ultimele calificari pentru care elevii, se pare ca si-au pierdut vremea.
Nu am gasit in COR calificarile urmatoare:
Tehnician in gastronomie
Tehnician in turism
Organizator de banqeting

Anul acesta tocmai vor iesi cateva sute de mii de absolventi ai liceelor economice cu astfel de calificari.
Sa inteleg ca nu isi vor gasi servici pentru ca nu exista calificarea pe care au obtinut-o?