Va multumesc, dar totusi cum procedam cu registrul de incasari daca avem in felul urmator:
1- incasari numerar din livrarile proprii din productie,
2- incasarile(suma din fonduri) - banca ,
3- cheltuieli-toata suma de la pct 1 (numerar) + restul de cheltuieli din fonduri tot numerar,- nu toata suma din fonduri,
precizez ca registrul de casa l am intocmit normal cu toate sumele - in declaratie pot trece suma de la pct 1 -incasari-cheltuieli pct 2 pana la <0> restul de cheltuieli de la pct 2 nu le mai trec in declaratie , ramanand in registru ptru a justifica - celtuieli fonduri?
Va multumesc.
La Intreprindere Individuala beneficiara de fondurii masura 112 cod CAEN 0149.
Daca sumele se inregistreaza in registrul de platii si incasarii?
Daca se plateste din aceasta suma CAS sau alte asigurarii sociale ori aceste prevederii se aplica numai la rulajul faptic din registrul de platii si incasarii facute in afara sumei provenita din fondurile UE?
Se poate cumula suma intrata din fondurii cu sumele incasate de intreprindere din rulajul anului repectiv,cum se inregistreaza fondurile de la UE pe langa sumele din rulajul din registru de incasarii si platii?
Cum se justifica sumele din fondul nerambursabil in platiile pt dezvoltare numai cu OP sau si cu factura+chitanta numerar catre furnizori?
Furnizorii din tarile necomunitare sunt agreatii?in romania?se pot achizitiiona utilaje si material biologic pentru investitie si de la acestia?
MULTUMESC#-o
Intradevar ordinea este mama si apoi sora decedata.
In primele 6 luni eu ramanand in casa mamei mele am facut documentatia necesara de la primarie pt inaintarea succesiuni dar nu am mai inaintat-o tragand de timp,mentionez ca zona noastra nu a fost cooperativizata.
Intre timp sora sa imbolnavit si ea si a decedat,am avut discutii cu nepotii pe tema succesiuni dar la fel eu am tot amanat pe motive de criza de timp de banii ei fiind foarte tinerii au inteles si au acceptat.
Eu acum am posibilitatea si doresc sa finalizez aceste acte si sunt de acord sa accept toate drepturile.
Va multumesc
parintii decedati de peste 20 ani . din partea tatalui nu am facut succesiune si cred ca nu sunt pretentii. din partea mamei nu s a facut succesiune dar sunt pretentii.
obiect succesoral , un imobil construit de ambii parinti pe teren proprietatea mamei si 2 parcele arabil tot proprietate din partea mamei. mostenitori din partea mamei eu X si sora mea Y decedata care are 2 copii in viata cu pretentii la mostenire . din partea tatalui un singur mostenitor , eu X.
Intrebarea este , mai pot ridica pretentii succesorale copii surorii mele la peste 20 de ani de la decesul mamei noastre? dar sotia mea care a divortat poate avea drept de mostenire ori drept la partajare30 ani de casatorie , bineinteles din bunurile ramase de la tatal si mama mea ? si exixta o reglementare juridica ca , dupa 20 si de ani sa raman cu drept de mostenire in detrimentul celorlalti, sotia are drept intr un partaj dupa divort ?