avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Platii CAS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Platii CAS

La Intreprindere Individuala beneficiara de fondurii masura 112 cod CAEN 0149.
Daca sumele se inregistreaza in registrul de platii si incasarii?
Daca se plateste din aceasta suma CAS sau alte asigurarii sociale ori aceste prevederii se aplica numai la rulajul faptic din registrul de platii si incasarii facute in afara sumei provenita din fondurile UE?
Se poate cumula suma intrata din fondurii cu sumele incasate de intreprindere din rulajul anului repectiv,cum se inregistreaza fondurile de la UE pe langa sumele din rulajul din registru de incasarii si platii?
Cum se justifica sumele din fondul nerambursabil in platiile pt dezvoltare numai cu OP sau si cu factura+chitanta numerar catre furnizori?
Furnizorii din tarile necomunitare sunt agreatii?in romania?se pot achizitiiona utilaje si material biologic pentru investitie si de la acestia?
MULTUMESC#-o
Cel mai recent răspuns: jon58 , utilizator 15:42, 23 Martie 2012
nu au treaba fondurile primite prin masura 112 nici cu impozitul pe venit,nici cu pensiile,nici cu sanatatea,sa aveti in vedere sa nu le treceti in decl 200.
Va multumesc, dar totusi cum procedam cu registrul de incasari daca avem in felul urmator:
1- incasari numerar din livrarile proprii din productie,
2- incasarile(suma din fonduri) - banca ,
3- cheltuieli-toata suma de la pct 1 (numerar) + restul de cheltuieli din fonduri tot numerar,- nu toata suma din fonduri,
precizez ca registrul de casa l am intocmit normal cu toate sumele - in declaratie pot trece suma de la pct 1 -incasari-cheltuieli pct 2 pana la <0> restul de cheltuieli de la pct 2 nu le mai trec in declaratie , ramanand in registru ptru a justifica - celtuieli fonduri?
Va multumesc.
d-le jon in privinta intrebarii d-voastra privind modul de inregistrare a fondurilor primite in registrul jurnal de incasari si plati nu stiu sa existe norme clare in privinta asta,sant fel de fel de pareri,si eu as vrea niste pareri mai avizate,chiar ma intereseaza,multi fac ca d-voastra#-o
dar raspunsul pe care vi l-am dat referitor la decl 200 e valabil,conform codului fiscal.
Ok! va multumesc mult , o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventii apia bobeanuargentina bobeanuargentina Buna ziua. La o intrprindere individuala cu agricultura ,subventia primita de la APIA se inregistreaza ca venit si se impoziteaza? Multumesc (vezi toată discuția)
Registru incasari si plati - i.i. miraj miraj buna ziua cum se procedeaza corect la sfarsitul anului la registru de incasari si plati , se face total rulaj pe an , apoi diferenta dintre rulaje = sold si ... (vezi toată discuția)
Ii - registru jurnal de incasari si plati probleme ionela11 ionela11 Buna seara! Am o INTREPRINDERE INDIVIDUALA , neplatitoare de tva si as dori sa stiu daca in Reg. de Inc. si Plati trec contravaloarea facturirlor cu TVA ... (vezi toată discuția)