avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... II - registru jurnal de incasari si plati probleme
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

II - registru jurnal de incasari si plati probleme

Buna seara!

Am o INTREPRINDERE INDIVIDUALA , neplatitoare de tva si as dori sa stiu daca in Reg. de Inc. si Plati trec contravaloarea facturirlor cu TVA sau suma fara TVA?

In Reg. de Inc. si Plati se trec depunerile/incasarile in numerar prin banca si casa?
Aceste depuneri/incasari reprezinta cheltuieli?

Chitantele cu chelt. de la ONRC la infiintare se trec in Reg. de Inc. si Plati . Cum le trec dc se pot trece?
Cel mai recent răspuns: Cristina Alexandrescu , Contabil 01:41, 13 Noiembrie 2011
In registru de incasari si plati se trec toate incasarile dvs. ca II si cheltuielile pe care le faceti strans legate de II(cheltuieli deductibile).Chitantele cu cheltuielile de infiintare la ONRC se trec si ele. Iar chitantele cu factura(vordesc despre cheltuieli) se trec cu totalul general(cu tot cu TVA)
In registrul de incasari si plati nu se includ depunerile, retragerile de numerar, transferurile intre conturile dvs. bancare diferite, ele nu reprezinta nici cheltuieli, nici venituri, ci disponibilitati. Doar incasarile de la clienti si platile efective pe care le faceti.

De exemplu, sa presupunem ca pe un extras de cont de la banca pe luna curenta sunt evidentiate urmatoarele operatiuni:
-o retragere de numerar
-constituirea unui depozit bancar cu scadenta de 30 de zile
-o plata catre furnizorul X
-un comision bancar aferent platii
Registrul de incasari va include in aceasta situatie doar plata catre furnizor si comisionul bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa registru incasari-plati ASPAZIA ASPAZIA [b]Buna Ziua, Sunt Pfa expert contabil de abia infiintat si am oarecare nelamuriri in legatura cu completarea registrului de incasari-plati. Am observat ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere in cont bancar asociatie proprietari cyan cyan Pentru plata intretinerii direct in contul bancar al asociatiei de proprietari este suficient sa fie indicat doar contul IBAn sau trebuie trecut si CUI-ul? (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva la ii martie_2014 martie_2014 Buna ziua . Am si eu o nelamurire cu privire la tva-ul virat de o intreprindere individuala in contul bugetul statului. Tva-ul virat este o chelt. ... (vezi toată discuția)