avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... registru incasari si plati - I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

registru incasari si plati - I.I.

buna ziua
cum se procedeaza corect la sfarsitul anului la registru de incasari si plati , se face total rulaj pe an , apoi diferenta dintre rulaje = sold si se trece pe urmatorul an?
sau se merge cu total rulaj pe urmatorul an la care se adauga operatiunile din urmatorul an?
cum e corect?
multumesc
Cel mai recent răspuns: miraj , utilizator 18:06, 12 Decembrie 2012
Operatiunile inregistrate in Registrul-jurnal de incasari si plati se totalizeaza anual.Diferenta intre totalul incasarilor(in numerar si prin banca )si totalul platilor(in numerar si prin banca),daca sunt venituri si cheltuieli deductibile fiscal,se trece in Declaratia 200 pentru anul respectiv.In anul urmator se incepe cu numerotarea operatiuniulor de la 1 .
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal de incasari si plati mihaelatanasactb mihaelatanasactb Registrul de incasari si plati este obligatoriu de completat de mana sau poate fi generat cu un program de ctb in partida simpla,iar pe cel cumparat de la ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala iubiritza iubiritza buna ziua, am infiintat o II, profil confectionare si vanzare in piete targuri a bijuteriilor hand made. urmatorul pas este sa invat cum anume trebuie sa tin ... (vezi toată discuția)