avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Subventii APIA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Subventii APIA

Buna ziua. La o intrprindere individuala cu agricultura ,subventia primita de la APIA se inregistreaza ca venit si se impoziteaza?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: bobeanuargentina , utilizator 17:57, 2 Iunie 2013
Se inregistreaza ca venit dar nu se impoziteaza in nici un fel , iar sumele provenite din fonduri europene de orice natura nu se supun popririlor.
Potrivit pct. 51 din OMFP 1040/2004 , orice suma platita, respectiv incasata, in numerar sau prin banca se va inregistra in mod obligatoriu, cronologic, in Registrul-jurnal de incasari si plati (cod 14-1-1/b). Astfel, potrivit regulei generale care guverneaza contabilitatea in partida simpla, momentul incasarii este cel care determina identificarea unui venit, in timp ce momentul platii este cel care determina identificarea unei cheltuieli.

In conformitate cu prevederile art.42 lit. a) din Codul fiscal, nu sunt impozabile
„ajutoarele, indemnizaÑiile si alte forme de sprijin cu destinaÑie specială, acordate din
bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale,
bugetele locale si din alte fonduri publice, inclusiv cele din fonduri externe
nerambursabile, precum si cele de aceeasi natură primite de la alte persoane, cu
excepÑia indemnizaÑiilor pentru incapacitate temporară de munca."
Multumesc frumos pentru informatie
Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti la inca o intrebare: Am un Intrp ind a carui administrator este un tanar student ,intrebarea este daca sunt obligat sa platesc CASS si CAS (sanatate si pensii) adica daca e oblicatoriu sa fac declaratia 600?

Multumesc
Bua seara,
Va rog sa-mi raspundetii ,daca administratorul unui II sau PFA plateste cass pe numele lui se poate scade ca si cheltuiala? sau prin contract de comodat cat din factura de curent sau gaze merge pe cheltuiala ? In conditiile in care are magazinul la domiciliul unde locuieste el pot sa trec ca si cheltuiala cass ,fact .curent ,gaze in registru de incasari si plati?

Va multumesc
Buna ziua ,o intreprindere individuala cu agricultura trebuie sa depuna declaratia 221 cu impozitul pe culturile agricole?sau depude declaratia 200 .daca depune si declaratia 221 nu se dubleaza impozitul? De la APIA a spus ca trebuie depusa si 221 pe langa 200 este corect ? Daca este persoana juridica este normal sa se impoziteze venitul din registrul de incasari si plati , ce raspuns imi dati va rog ,vreau si alte pareri .Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 221 si sistem real robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Daca un PFA obtine venituri din activitati agricole si a optat sistemul real, mai este necesar sa depuna declaratia 221? (vezi toată discuția)
Pfa cu activitate agricola Miky73 Miky73 veniturile primite de un PFA in domeniul agricol de la APIA si FONDURI NERAMBURSABIL sunt impozabile cu cota de 16% ?Cum se inregistreaza pe declaratia 200?:\"> (vezi toată discuția)
Norma de venit pfa daniel-nistor daniel-nistor Am un pfa pe agricultura. Lucrez aproximativ 100 ha in asociere cu aproximativ 39 de membri. Eu ai reprezint la apia si la celelante institutii. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)