avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate parvusss

Activitate parvusss

De ceva vreme studiez legea linistii publice si cum se alpica ea concertelor organizate prin orase.
Nu mi-e deloc clar daca aceasta lege se aplica si evenimentelor organizate de primarii si as vrea sa va intreb in aceasta privinta.
Daca se aplica, ar insemna ca sunt ilegale absolut toate evenimentele organizate in interiorul oraselor (limita legala pentru zgomot in timpul zilei vazusem ca e 55 de decibeli la peretele exterior al unei locuinte, asta echivaland aproape cu linistea - vocea umana e pe la 60 de decibeli)
Răspuns la discuția Procese poluare fonica
Stiu ca am dreptul, curiozitatea mea era daca exista vreun precedent in care cineva chiar sa fi primit despagubiri.
Doar masurarea decibelilor costa o mie de euro si parca nu vreau sa incep sa arunc banii pe fereastra daca nu stiu ca am si ceva sansa de victorie.
Procese poluare fonica.

Buna ziua, as dori sa va intreb daca cunoasteti daca in Romania au avut loc procese in legatura cu poluare fonica creata de concertele organizate de primarii cu diverse ocazii.
Locuim intr-o zona centrala dintr-un oras turistic si avem parte regulat de concerte care depasesc cu mult limitele legale de decibeli chiar in fata casei.
Dupa ce am studiat putin legea linistii publice (sper ca asa se numeste), am decis sa contractam o firma autorizata pentru a masura nivelul zgomotului in cadrul unui asemenea concert si, pe baza rezultatelor, sa dam in judecata primaria si sa solicitam daune pentru zecile de ore de concerte ce au avut loc in acest an. Intrebarea este, credeti ca are sanse un asemenea proces, aveti idee daca exista vreun precedent pe la noi?
Răspuns la discuția problema casco - alcoolemie
Multumesc pentru raspunsuri, ma voi duce "pe ei", sper ca va avea un efect.
Buna ziua, as vrea sa aflu ceva pareri in legatura cu urmatoarea problema:
acum o luna am avut un accident din care au rezultat vatamari corporale, vinovat de accident fiind eu. Dosarul la politie s-a rezolvat destul de repede, iar de aici am primit anexa 2 pt. a merge la asiguratorul casco. Desi in anexa2 scrie clar ca nimeni nu a consumat alcool (s-a facut recoltare de sange), cei de la casco mi-au cerut un document separat privind alcoolemia, pe care ar trebui sa-l cer tot de la politie. Politia mi-a spus ca nu se emite niciun astfel de document separat de anexa2.
Acum, eu ce sa fac, cei de la casco spun ca pana nu au actul de alcoolemie, nu pot sa faca nimic; repet - in amexa 2 scrie negru pe alb "nici un conducator auto nu a consumat bauturi alcoolice".
V-as fi recunoscator pt. o recomandare.