Credeti...? Nu stiu ce sa zic, nu cred. Cat priveste asteptatu la granita...Pai e amenda data de primarie nu de politia din Austria
POPA GHEORGHE a scris:
Daca nu platiti puteti fi executat silit. Se pot angaja executori judecatoresti romani, de catre primaria din Salzburg. Cand veti dori sa mai mergeti prin Austria, hartia cu amenda va poate astepta la granita.
Salutare. Am primit azi o amenda de parcare in Salzburg, 25 euro. Am gasit o sub stergator, desi eram parcat pe o straduta langa un gard, locuri destule, absolut niciun fel de indicator pe toata strada, nici marcaj pe jos, gard viu si padure langa, adica...nu deranja pe nimeni. Mi se pare abuziv. Fiind o amenda de primarie, nu de politie, ce se intampla daca nu o platesc? Poate veni prin ANAF si sa mi apara acasa la plata impozitelor, ca neplatita?! N as prea crede...Multumesc anticipat pt raspunsuri
Buna ziua, imi cer iertare ca va contactez insa ma aflu intr-o situatie in care nu m-am mai aflat si nu prea stiu ce sa fac. Am primit acasa, la domiciliul din Bucuresti, un plic care contine o instiintare despre faptul ca as fi depasit viteza legala undeva in Austria si ca ar trebui sa platesc o amenda de 60 euro. Ideea este ca plicul a sosit fara marcaj (timbru sau altceva care sa arate o data a sosirii sau a plecarii de la ei!!) si la o adresa gresita ( l-a gasit cineva intr-o alta cutie postala deoarece are numarul apartamentului trecut gresit!!). Mentionez ca este pt prima oara cand mi se intampla asa ceva si nu stiu ce sa fac. Am respectat cu rigurozitate regulile si limitarile de viteza pe tot timpul cat am circulat in Austria (chiar daca de cele mai multe ori ma simteam ridicol fiind printre singurii care mergeam conform limitarii din zona toti ceilalti depasindu-ma intr-o veselie!!) si nu inteleg unde si cine ar putea face dovada ca am circulat cu 21km peste limita de 100 (conform hartiei primite). Ce ar trebui sa fac? ca trece timpul si probabil voi depasi timpul in care ar trebui sa platesc sau sa contest hartia...Sau ar trebui pur si simplu sa o ignor dat fiind faptul ca practic nu a ajuns la mine fiind trimisa la o adresa gresita??? Mentionez deasemenea ca conform hartiei contraventia a fost savarsita pe 20.07.2016, hartia lor a fost redactata pe 11.08.2016 iar la mine efectiv a ajuns pe 28.08.2016, seara, in conditiile in care ei dau o limita de timp pana cand ar trebui facuta plata... Multumesc anticipat pt eventualul dv raspuns
Sper din tot sufletul sa ma puteti ajuta. Soacra mea mi-a platit in 2011 o amenda pt lipsa rovinietei( eu eram plecat in provincie) si a platit-o la CEC. Apoi am trimis-o catre CESTRIN, platita in termenul de 48 ore, jumatate din 250 lei, pana aici totul in regula. Acum imi spune contabila (auto era pe leasing pe firma) ca apare la Circa Financiara un debit restant de 250 lei aferent procesului verbal cu pricina. Socrul meu a intrebat la Circa Financiara, la "Executare silita" si i s-a spus ca amenda a fost platita gresit, ca nu a fost platita la Trezorerie. NU-MI VINE SA CRED!!! Ca solutie au zis ca "pe ei nu-i intereseaza, ca trebuie sa platesc debitul restant (adica sa mai platesc odata amenda la pretul intreg!!! nu redusa la jumatate cum am platit-o initial) si sa fac nu stiu unde cerere sa recuperez (in vreo 2-3 ani) banii deja platiti!!! Domnilor chiar nu mai este dreptate in tara asta? Si daca mai este, ma ajuta si pe mine cineva? Daca a fost platita gresit de ce nu m-a contactat CESTRIN-ul sa-mi spuna asta, ca doar ii trimisesem copia dupa chitanta platita (de fapt originalul - am dovada cum am trimis-o recomandat prin posta!) ? Ce solutii am in situatia aceasta? Va multumesc anticipat pt atentie.
Inteleg ca de la 1 noi. trebuie obligatoriu sa ai anvelope de iarna. Merg si cele "all sezon" ? Dar trebuie sa schimbi toate PATRU rotile sau trebuie schimbate doar cele de tractiune, respectiv pe fata sau pe spate, dupa caz ?:((