avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar in Austria
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar in Austria

Buna ziua, imi cer iertare ca va contactez insa ma aflu intr-o situatie in care nu m-am mai aflat si nu prea stiu ce sa fac. Am primit acasa, la domiciliul din Bucuresti, un plic care contine o instiintare despre faptul ca as fi depasit viteza legala undeva in Austria si ca ar trebui sa platesc o amenda de 60 euro. Ideea este ca plicul a sosit fara marcaj (timbru sau altceva care sa arate o data a sosirii sau a plecarii de la ei!!) si la o adresa gresita ( l-a gasit cineva intr-o alta cutie postala deoarece are numarul apartamentului trecut gresit!!). Mentionez ca este pt prima oara cand mi se intampla asa ceva si nu stiu ce sa fac. Am respectat cu rigurozitate regulile si limitarile de viteza pe tot timpul cat am circulat in Austria (chiar daca de cele mai multe ori ma simteam ridicol fiind printre singurii care mergeam conform limitarii din zona toti ceilalti depasindu-ma intr-o veselie!!) si nu inteleg unde si cine ar putea face dovada ca am circulat cu 21km peste limita de 100 (conform hartiei primite). Ce ar trebui sa fac? ca trece timpul si probabil voi depasi timpul in care ar trebui sa platesc sau sa contest hartia...Sau ar trebui pur si simplu sa o ignor dat fiind faptul ca practic nu a ajuns la mine fiind trimisa la o adresa gresita??? Mentionez deasemenea ca conform hartiei contraventia a fost savarsita pe 20.07.2016, hartia lor a fost redactata pe 11.08.2016 iar la mine efectiv a ajuns pe 28.08.2016, seara, in conditiile in care ei dau o limita de timp pana cand ar trebui facuta plata... Multumesc anticipat pt eventualul dv raspuns
Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
cristibrad69, utilizator
Cel mai recent răspuns: Scurtu Petronel , utilizator 21:13, 16 Decembrie 2020
Vedeți cum faceți ca va arestează dacă nu o plătiți dacă va prind în Austria la un control aiurea.

Lămuriți urgent.
Bună seara in aceasta seara
Pe autostrada gratz
. Wien era limit de 100 si eu aveam in apropiere de 120
Si dintr-o data ma luat blitz rosu
Parte nasoala este ca eu atunci stăteam cu telefonul la ureche cand ma blițat
Ce credeți ca s-ar putea sa mi se întâmple

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez cu o amenda? munteanbogdan munteanbogdan am luat o amenda la o camera Austria...... am primit acum, dupa doua luni o hartie prin posta.......din cate am inteles acolo trebuie sa completez un formular ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat gimi21 gimi21 salut vreau si eu sa stiu daca depasesc intr un sat pe trecerea de pietoni o masina care incetineste si nu exista nici un pieton cu o viteza de 80 km/ora (vezi toată discuția)
Corectitudine procedura oprire autovehicul in trafic pentru viteza - autospeciala nemarcata DLucian05 DLucian05 Buna ziua, In dimineata zilei de 1 decembrie am fost oprit de o autospeciala de politie nemarcata, un VW Passat, pentru o viteza inregistrata de 182 km/h pe ... (vezi toată discuția)