avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Corectitudine procedura oprire autovehicul in trafic ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Corectitudine procedura oprire autovehicul in trafic pentru viteza - autospeciala nemarcata

Buna ziua,

In dimineata zilei de 1 decembrie am fost oprit de o autospeciala de politie nemarcata, un VW Passat, pentru o viteza inregistrata de 182 km/h pe autostrada. Pentru aceasta fapta am ramas fara permis, corect in sensul legii.

Contextul pe larg:
- Ma deplasam catre Alba Iulia cu un grup de prieteni, 3 masini in total. Datorita faptului ca am iesit pe autostrada initial in directia gresita, eu am ramas in urma fata de ei motiv pentru care am fortat limita de viteza in ideea de a-i prinde din urma. Intentia mea a fost aceea de a avea grija sa nu depasesc 50 km/h peste limita

- Partea importanta: - VW Passat care m-a urmarit a stat in spatele meu un total de 7 minute. In tot acest timp acesta a reusit sa gaseasca exact acel moment in care am depasit cu 3 km/h limita pe care mi-am impus-o. Mentionez ca pe toata aceasta durata eu am circulat cel mai probabil cu o viteza de minim 160 km/h, inclusiv in momentul initial in care am devansat autospeciala de politie. Agentii mi-au si aratat un video de 3 secunde maxim in care apar la viteza de 181 - 182 km/h dupa care calc pedala de frana.

Intrebarea mea:
- In ce masura credeti ca as avea castig de cauza daca merg in instanta sa contest exact aceasta modalitate de a opera care personal mi se pare complet gresita in sensul in care nu reflacta ideea de preventie, rolul pe care eu il cred fundamental politienesc. Cred asta deoarece a fost cat se poate de clar faptul ca echipajul a asteptat si a urmarit momentul in care am depasit cu 50 km/h viteza legala astfel incat sa imi poata suspenda permisul. Detin probe video de pe camera de bord care atesta momentul in care devansez masina lor si momentul unde sunt oprit. Durata este marcata pe film iar distanta poate fi calculata pe baza imaginilor, formula din care se poate deduce o valoare medie de viteza probabil de peste 160 km/h

O paralela usor fortata dar care seamana procedural ar fi ca la o altercatie un agent sa priveasca cum o persoana loveste alta persoana si sa astepte fara sa ia masuri pentru ca victima sa moara si astfel sa poata sa clasifice fapta agresorului la ceva mai grav.

Ca si ultima precizare, nu am fost si nici nu voi fi vreo data fanul acestui mod de operare. Nici nu sunt atat de interesat de anularea procesului verbal - am gresit si suport consecintele - dar acest mod de operare este fundamental abuziv si putem argumenta ca pune mai mult in pericol siguranta rutiera in conditiile in care in tot acest timp agentul a ramas in spatele meu, incalcand si el limita de viteza.

Daca ma poate indruma cineva catre anumite legi care vorbesc despre rolul politiei rutiere de a preveni inainte de toate, as aprecia.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DLucian05 , utilizator 23:23, 5 Decembrie 2017
O scurta completare, ca urmare a unui calcul efectuat cu ajutorul google maps:
Distanta exacta conform unor puncte clare de reper (traversarea unui rau respectiv intrarea pe autostrada) intre momentul devansarii autospecialei de catre mine si momentul in care autospeciala apare in fata mea pentru a ma opri este de 19.3 km iar durata conform inregistrarii video este de 7 minute si 4 secunde.

Viteza medie conform informatiilor de mai sus este de 164 km/h.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obține anularea p-v datorită neregulilor procedurale? seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Pot obține anularea procesului-verbal datorită neregulilor procedurale? Bună ziua și la mulți ani! Contest în instanță un proces-verbal, am ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis conducere srgstancu srgstancu Buna Ziua, Am fost surprins de radar cu viteza de 101 km/h in localitate ( legal 50 km/h ) si mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile.Agentul a gresit ... (vezi toată discuția)
Contestație suspendare permis. consider că au fost mai multe nereguli la întocmirea pv, ce șanse ar avea o plângere contravențională? c0sminvl c0sminvl Buna ziua,astazi mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei in localitate (ma aflam la 100m de intrarea ... (vezi toată discuția)