avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot obține anularea p-v datorită neregulilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot obține anularea p-v datorită neregulilor procedurale?

Pot obține anularea procesului-verbal datorită neregulilor procedurale?

Bună ziua și la mulți ani!

Contest în instanță un proces-verbal, am primit întâmpinarea și am găsit nereguli procedurale în dosar, aș dori să știu care dintre ele sunt pertinente:
a) conținutul procesului-verbal modificat față de original (adică exemplarul II în posesia mea)
b) în raportul celuilalt agent afirmații nefondate
c) agentul constatator are dublă personalitate, 2 scrisuri TOTAL diferite
d) din planșa fotografică rezultă că am o decelerație de 4.4 m/s2
e) din planșa fotografică rezultă autospeciala a depășit limita legală de viteză cu cel puțin 11 km/h, deși nu era vehicul prioritar (art. 32)
f) deși în plângerea contravențională am susținut că încă nu intrasem în raza localității, intimata nu a adus probe privitor la locul înregistrării

Deci este vorba de p-v pentru viteză 116 km/h în localitate, cu suspendarea dreptului de conducere pe 90 zile.

a) când mi-a fost înmânat p-v, mi s-a cerut să scriu EU la mențiuni, și am scris cu MINuscule de tipar "solicit înregistraREA RADAR" și am semnat la Mențiuni contravenient, precum și la Am luat la cunoștință și am primit p-v. Însă intimata la întâmpinare a anexat drept "procesul-verbal contestat" nu o fotocopie, ci o transcriere de mână, de către același agent constatator, care nu conține semnăturile mele, și, deși sus a menționat "conform cu originalul" și a semnat, a modificat declarația mea, scriind cu MAJuscule de tipar "solicit înregistrarE VIDEO"

b) în Raportul lucrătorului de poliție care îl însoțea [pe agentul constatator] acesta declară
"colegul meu i-a adus la cunoștință contravenientului motivul opririi [...]. A adus la cunoștință contravenientului măsurile luate, faptul că poate face plângere contravențională în termen de 15 zile, precum și că are dreptul de a face mențiuni sau obiecțiuni cu privire la cele constatate și consemnate în procesul verbal, acesta consemnând la rubrica mențiuni 'solicit înregistraRE VIDEO' ". Faptele sunt adevărate, dar însoțitorul nu putea avea cunoștință de veridicitatea lor, deoarece nu a însoțit agentul constatator care a venit la mine (eu rămânând la volan), ci a rămas în autospecială.

c) procesul verbal (precum și copia lui inexactă) prezintă o scriitură rotundă și ușor înclinată la dreapta, dar Dovada [înlocuitoare a permisului] prezintă un scris ascuțit cu înclinare foarte pronunțată la stânga, deși apare numele și semnătura aceluiași agent constatator.

d) din planșa fotografică rezultă viteza mea 116, 116, 108 [km/h] pentru secundele :45, :46, :47, deci pe primul interval accelerație zero, dar în al doilea interval accelerație MEDIE 8 km/h /s = 2.2 m/s2, adică un sfert din accelerația gravitațională, deci dacă accelerația a crescut liniar de la 0 în secunda :46, a fost dublu, adică jumătate din accelerația gravitațională în secunda :47 pentru a realiza acea medie; menționez că vehiculul condus este Logan MCV din 2007.

e) tot din planșa fotografică rezultă că viteza autospecialei care sigur se afla încă în raza localității era 61, 60, 56, deci în decelerare, și extrapolând anterior viteza a fost și mai mare; oricum pentru circulația în localități cu limita de viteză 50 km/h cu viteza între 60 și 70 km/h inclusiv se sancționează cu
puncte amendă și
puncte penalizare conform aceluiași temei legal ca cel invocat în procesul-verbal. Menționez că autospeciala NU avea semnalele luminoase specifice în funcțiune, și nici semnalele speciale de avertizare (care nu pot fi utilizate fără cele luminoase), deci nu era vehicul prioritar în sensul articolului 32, deci vehiculul nu era exonerat de respectarea codului rutier, și nici nu era cazul, misiunea nu era de urmărire a unui suspect, ci de patrulare, mai exact "control, îndrumare și supraveghere electronică a traficului rutier"

f) eu nu contest viteza, ci locul faptei, având convingerea că încă nu intrasem în raza localității, mult înainte de indicatorul de intrare existând case și chiar o stradă, și fiind miezul nopții o confuzie era posibilă (alt regim de viteză, altă sancțiune, și fără sancțiune complementară)
- în p-v este menționat locul "km 26 + 800 m", dar eu am încetinit imediat la semnalul cu farurile și aprinderea girofarului roșu, iar autospeciala a întors imediat și a oprit în spatele meu; autospeciala deplasându-se în sensul crescător al kilometrilor, ar fi trebuit să fi localizat (noaptea) borna hectometrică 8 și apoi să se deplaseze aproape 200 m până spre borna kilometrică "27" pentru a identifica poziția consemnată în p-v, doar dacă nu cumva unul dintre agenți bifează toate bornele kilometrice de care au trecut.

Întrebare: termenul de 10 zile (de la comunicare) pentru depunerea răspunsului la întâmpinare curge de la data ștampilei poștei la destinație până la data prezentării recomandatei în vederea expedierii? Adică de la 24.12.20 la 3.01.21? Se ține cont de multele zilele nelucrătoare? Întâmpinarea se poate trimite electronic? Dacă nu trimit întâmpinarea pot depune/susține oral obiecțiile la primul termen?

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: seduardg@yahoo.co.uk , utilizator 02:57, 25 Decembrie 2020
Poate această informație este utilă și altora aflați în situații similare.
Fratele meu a fost oprit pentru depășirea limitei legale de viteză. Și a obiectat: "pe ăla cu BMW-ul care m-a depășit de ce nu l-ați oprit?" - "Nu e treaba dv. pe cine oprim, noi hotărâm" - "Atunci refuz să semnez procesul-verbal". Care a fost trimis prin poștă, redactat astfel: prima parte cu scris mare, strâmb (pe volan), cu hârtie copiativă albastru-verzui, iar a doua parte "Contravenientul refuză să semneze ... De față este martorul cu B.I. cu seria cu 4 cifre" cu același scris dar mai mic și ordonat (la birou), cu hârtie copiativă albastru-violet. Sentința a fost "anulează procesul-verbal deoarece intimata nu a prezentat proba foto", deși în aceeași speță, cu o lună înainte (deci același temei legal) pentru mine sentința a fost "respinge cererea - intimata a prezentat în original fila din registrul completat [olograf] de către operatorul radar".
Explicația: axioma este "agentul constatator este instruit; agentul constatator este testat psihologic; agentul constatator nu greșește". Dar eu l-am discreditat, dovedind trucarea p-v, care nu a fost redactat integral la locul constatării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am fost surprins de o autospeciala radar cu viteza ... ING. Mihai ING. Mihai Bună ziua Am fost surprins de o autospeciala radar cu viteza de 97 km/h la 20m față de ieșirea dintr-o localitate, nu se afla semne de limita de viteza ... (vezi toată discuția)
Amendă radar. este corect ca viteza înregistrată de aparatul radar să fluctueze de la 45km/h la 92km/h în aceeași secundă? Adrian Matei Adrian Matei Este corect ca viteza inregistrata de aparatul radar sa fluctueze de la 45km/h la 92km/h in aceeasi secunda? Mai précis in 0.14 secunde ( 7 frame-uri 50/s ... (vezi toată discuția)
Agentul constatator, obligatoriu sau nu operatorul radar. legalitatea transmiterii abaterii "prin statie" Cipiotul Cipiotul Buna ziua. Probabil stiti practica politistilor romani de a \"supraveghea\" un sector de drum dintr-o masina neinscriptionata si la o distanta anume o alta ... (vezi toată discuția)