avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate Adriana023

Activitate Adriana023

Răspuns la discuția Ore suplimentare
S-a marit efectiv salariul, problema e ca in CIM nu specifica un procentaj, doar am fost platita dublu pentru orlele suplimentare. Ei pot justifica scaderea procentajului de la 100% la 85%, in cazul in care alti colegi pe acelasi post dar fara sa fie luat vreo marire sunt platiti cu spor de 100%?
Buna ziua,
Am o mica problema, sper sa puteti ajuta. Eu sunt angajata in momentul acesta la o firma privata, unde se fac deseori ore suplimentare. Orele suplimentare sunt platite dublu. Acum cateva luni am avut o marire de salariu de aproximativ 15%. Problema e ca orele suplimentare prestate acum, dupa marirea de salariu sunt platite dublu fata de salariul vechi, si nu fata de cel nou. In CIM se precizeaza ca sunt platite cu un spor la salariu (dar nu spune cu ce procentaj) sau conform legii nr. 53/2003 - Codul Muncii. In lege spune ca sporul de salariu e negociat cu angajatorul si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza. Credeti ca ar trebui sa fiu platita cu 15% mai mult si in cazul orelor suplimentare?
Răspuns la discuția Demisie
Nu are carte de munca, deci singurul loc va fi adeverinta de vechime?
Răspuns la discuția Demisie
Multumesc, dar vroiam sa stiu unde va fi notata (sau daca va fi notata) cercetarea disciplinara .
Discuție Demisie
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru a-mi rezolva situatia neplacuta in care ma aflu. Prietenul meu este agent vanzari la o firma privata de IT, datorita mediului stresant al functiei a dezvoltat anemie feripriva si de cateva zile cred ca a suferit de o cadere nervoasa din cauza jobului. Urmeaza sa mergem la un consult de specialitate maine dimineata. Problema e in felul urmator, el nu vrea el nu mai nu vrea sa mai mearga deloc la actualul loc de munca, a cerut demisia fara preaviz, numai ca managerul nu e convins ca chiar exista o problema, din ce imi spune el angajatorul nu vrea sa piarda din agajati acum din cauza unei lipse temporare de personal. Acum angajatorul ameninta cu comisia disciplinara si chiar cu demersului in instanta pentru prejudicii in caz de nu ramane 20 zile lucratoare. Asi vrea sa stiu urmatoarele:
1.Ce poate face medicul in aceasta situatie, se poate da o adeverinta care sa il scuteasca de preaviz?
2.Care sunt consecintele daca el pur si simplu nu se mai prezinta la locul de munca, in special fata de viitoarele joburi?
Va multumesc.