va rog sa mai ma lamuriti cu o problema si anume care ar fi pasii care trebuie urmati.
Din cate stiu,trebuie sa fac cererea de incetare a suspendarii pe care angajatorul sa o inregistreze si apoi?
in data de 23 oct cand ar trebui sa reiau activitatea atunci sa emita decizia de reluare a activitatii si actul aditional de schimbare a postului pe care l-am ocupat in cadrul societatii?si exista posibilitatea din punct de vedere legal ca in actul aditional pe care il elibereaza firma una din clauze sa fie micsorearea programului de la 8 ore la doua ore?
propunerea de modificare avenit intradevar de la firma dar mi s-a spus ca in cerere sa solicit alt post cu un program de minim doua ore.
in cazul asta mai beneficiez de ajutor de somaj dupa ce restructureaza respectivul post?
Mentionez ca in ulimele 12 luni anterioare concediului de crestere a copilului am avut mai mult de 12 luni de cotizare.
O problema asemanatoare am si eu doar ca eu nu vreau sa ma intorc la servici si as dori iau somaj.Dar ca mi s-a spus ca nu mi se poate da preaviz(fara a specifica un motiv in acesta)si somaj dupa,deoarece nu s-a restructurat postul dar mi s-a propus ca in cererea de reluare a activitatii sa mentionez ca doresc sa ma intorc p un alt post si cu un program de minim doua ore pe care apoi sa-l restructureze si sa beneficiez de somaj.
Eu ar trebui sa reiau activitatea pe data de 23 octombrie si as vrea sa stiu daca ma afecteaza in sens negativ semnarea unui asemenea act aditional si daca intradevar asta e o solutie pentru a beneficia de somaj.
deci chiar daca mai are alt punct de lucru in oras nu e obligat sa imi ofere un post acolo..Dar nu poate sa ma concedieze si atat..(adica sa imi zica "pa" si gata)?
In data de 22 oct 20011 trebuie sa revin la servici dupa terminarea celor doi ani de concediu.As vrea sa stiu ce trebuie sa fac si daca ma pot concedia(daca s-a restructurat postul sau daca se inchide unul din puntele de lucru ale firmei), fara a beneficia de somaj sau alte despagubiri.