@george68feb
Pai e pensionat din '94. N-am gasit decizia de pensionare pe nicaieri.
Simplu? O gluma proasta. CMJ-ul gestioneaza militari decedati, acorda ajutoare de deces si face recrutari dar.. nu are nici o treaba cu Casa de Pensii Sectoriala. Mi se pare o mare incompetenta din partea MApN numai cand ma gandesc la oamenii care intr-adevar au nevoie de bani. Bani aruncati pe fereastra si evident ca nu sunt bani la buget de stat.
Mama a decedat si ajutorul de deces l-am incasat de la Casa de Pensii. Astia cum de stiu sa functioneze mai bine ca Mapn-ul asta.
Acelasi lucru va intreb si pe dvs, mi se pare ca sunteti partinitor. Daca decedatul nu ar avea rude, cine ar mai anunta? S-ar strange ceva bani in cont, nu?
Sa nu-mi spuneti ca nevasta pensionarului, care tocmai a decedat, militar si asta, trimite petitie, tocmai la Casa Sectoriala de Pensii.
E chiar o mare problema care genereaza bani blocati in sistem.
@anatiti
Poate asa o fi. Pana la urma la cate institutii trebuie sa anunte rudele un deces? De unde aflu care-s acele institutii pe care ar trebui sa le informez? Daca decedatul n-ar avea rude ce s-ar intampla? Cine si unde se mai sesizeaza? Adica exista o institutie care se ocupa cu evidenta populatiei sau un centru militar care comunica celor de la Mapn. Bah, a murit! Nu-i mai trimite bani in cont.
Apoi, banca nu-ti elibereaza extras fara certificat de mostenitor. Am incercat de atatea ori sa vad ce-i in contul acela.
Deci, Mapn baga bani intr-un cont din neglijenta, eu, de buna credinta, notific sa nu mai bage bani si apoi, tot Mapn spune: hotii. Banii sunt in cont!
De exemplu, eu am trimis notificarea in ianuarie 2011 pt ca in decembrie aflasem ca inca se mai trimit bani si ce credeti? Au mai trimis pana-n martie (inclusiv). In conditiile in care data primirii (pe recomandata) este 21 ianurie 2011.
Da, posibilii succesori au facut asta. @corbalb Banuiti si trageti concluzii fara rost.
@F11 Am citit in contractul de creditare si nu scrie nimic in acest sens.
Am facut aceasta adresa in martie 2011 (de fapt, vreo 3,4 adrese) in care le-am explicat situatia. Asa au constatat ca trebuie sa se opreasca sa mai trimita bani aiurea.
Abia acum m-au contactat sa-mi spuna ca vor sa recupereze toti banii. Le-am spus ca trebuie sa faca adresa la BCR.
Ma gandesc ca, medierea ar fi o rezolvare pana in instanta, insa dansii solicita toti banii pe care, in opinia mea, nu-i corect sa-i recupereze. Nu sunt eu vinovat ca banca s-a folosit de banii lor avand in vedere ca, i-am anuntat de deces. Comisioanele bancii tot eu le platesc?
Tata a decedat in octombrie 2009. La 5 zile dupa deces am anuntat toate institutiile de care noi (copiii) stiam de ele:
- Centrul Militar Judetean Valcea, de unde am ridicat si ajutorul de deces
- BCR unde avea un credit pe 5 ani
- BCR Asigurari unde am deschis dosar de dauna
- BRD unde avea un card de credit
- Aviva Asigurari unde am deschis dosar de dauna.
Dosarul la BCR Asigurari si Aviva s-au rezolvat in februarie 2011. Ambele credite au fost acoperite. Am dovada de la BCR si BRD ca creditele sunt "stinse".
Insa, in decembrie 2010 am constatat ca MApN inca trimitea bani in contul de pensie al tatalui pe care il avea tot la BCR.
Deci, chiar daca am primit ajutor de deces banii de pensie tot veneau in contul BCR. BCR a retras in continuare ratele in lunile urmatoare pana a incasat valoarea politei.
Le-am trimis in februarie 2011 celor de la MApN notificare sa nu mai trimita pensia.
Acum cei de la MApN spun ca vor banii de la mostenitori. Am dezbatut succesiunea in martie 2011, dupa ce am rezolvat cu bancile.
De ce nu a fost suficienta notificarea la MApN pentru ajutorul de deces? Nu mi se pare corect sa platesc suma (un pasiv) de care banca nu m-a informat. Pe extrasul eliberat de BCR scrie, datorie 0.
Ma confrunt cu urmatoarea problema: trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunicul numai ca unul din succesori nu vrea sa participe la actiune. El detine deja un titlu de propietate din anul 2007 fara sa fi fost dezbatuta succesiunea. El spune ca a obtinut titlu de propietate pe baza unor schite, impreuna cu anexele 5 si 6 eliberate de primarie si testamentul de pe urma bunicului, toate aceste acte incheiate la un notar.
Ceillalti succesori nu pot dezbate succesiunea mai departe. Cunoasteti detalii despre un astfel de tertip?
Puteti sa-mi spuneti care sunt dezavantajele preluarii bunurilor imobile si mobile sub forma beneficiului de inventar?
Se pot vinde in situatia in care creantele am fost acoperite? Se pot valorifica intr-un fel?