Ma confrunt cu urmatoarea problema: trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunicul numai ca unul din succesori nu vrea sa participe la actiune. El detine deja un titlu de propietate din anul 2007 fara sa fi fost dezbatuta succesiunea. El spune ca a obtinut titlu de propietate pe baza unor schite, impreuna cu anexele 5 si 6 eliberate de primarie si testamentul de pe urma bunicului, toate aceste acte incheiate la un notar.
Ceillalti succesori nu pot dezbate succesiunea mai departe. Cunoasteti detalii despre un astfel de tertip?
Solicitati in instanta printr-o actiune cu mai multe capete de cerere;
1) Constatarea nulitatii actelor in baza carora s-a emis T P
2) Solicitato partajul succesoral
3) Solicitati iesirea din indiviziune.
Succes..
nu toate aceste acte sunt incheiate la un notar, poate doar testamentul, anexa 5 si 6 e eliberata de primarie iar schitele intocmite de un inginer cadastral. ce intelegeti prin titlul de proprietate prin care l-a obtinut?
daca acesta reprezinta un certificat de legatar emis de un notar public in baza testamentului bunicului, notarul trebuia sa citeze in cadrul procedurii si pe ceilalti mostenitori ai bunicului, neavand posibilitatea de a elibera certificatul de legatar doar pe baza solicitarii unuia dintre succesori, tocmai datorita faptul ca dvs si ceilalti aveti dreptul de a solicita reductiunea legatului ( de a-i ataca testamentul)
daca pe de alta parte prin acest titlu de proprietate intelegeti chiar un titlu de proprietate care s-a emis pe numele succesorului, atunci probabil ca el a luat actele mentionate de dvs si a depus cererea de reconstituire numai pe numele sau, caz in care trebuie sa il actionati in instanta si sa cereti anularea respectivului titlu de proprietate.
S-a dus la notar si s-a declarat unic mostenitor,prin instanta trebuie anulat certificatul de mostenitor in cadrul dezbatereii succesiunii si anulat titlul de proprietate pe baza anularii certif de most